*Nettavisen* Økonomi.

Halve Norge har digital-tv

I påvente av det digitale bakkenettet har halvparten av oss fått tilgang på digital-tv

12.04.07 10:45

Det viser en fersk kvartalsrapport fra konsulentselskapet Mediavision AB med tv og medier som primærområde. Økningen er på tre prosentpoeng fra forrige kvartal, skriver Mediavision i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er ingen tvil om at nordmenn er godt i gang med forberedelsene inn i en ny tv-epoke. Digitaliseringen skjer faktisk raskere i Norge enn i Sverige når den først er i gang. Ja, nordmenn ligger et hestehode foran svenskene på dette området, sier daglig leder i Mediavision, Marie Nilsson.

I Sverige nærmer utbyggingen av det digitale bakkenettet seg slutten. I første kvartal 2007 var den tilsvarende digitale tv-tilgangen på 53 prosent i Sverige, ifølge Mediavisions rapporter. Da overgangen ble påbegynt i Sverige i september 2005, var tilgangen på 43 prosent.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Derimot er kun hvert tredje tv-apparat digitalisert, det vil si koplet til en digital tv-dekoder eller tv med innbygget digital dekoder. Ifølge Mediavisions estimater finnes 2,6 millioner tv-apparater i Norge som ikke er såkalt digitaliserte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.