NA24.no

Halvering for GK

Foto: Helge Wekre (NA24)
Sist oppdatert:
PR-byrået Geelmuyden Kiese halverte resultatet fra 2005 til 2006.

Administrerende direktør Stein Jacob Frisch i Geelmuyden Kiese sier at de ansattes arbeid med å kjøpe aksjene i selskapet tok mye konsentrasjon og tid.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Nødvendig prosess
Frisch sier at prosessen med å kjøpe selskapets aksjer fra investorene Christian Rignes, Jens Ulltveit Moe og Morits Skaugen tok vekk noe av fokuset i fjor.

- Det var samtidig en nødvendig prosess. De som jobbet og skapte verdiene i selskapet satt på altfor små poster til at deres verdiskaping gjorde det attraktivt for dem å tenke en langsiktig karriere i GK. Nå har vi en mye sunnere eierstruktur, sier Frisch til NA24 Propaganda.

Halvert resultat
På konsernnivå ble årsresultatet halvert fra ti millioner kroner i 2005 til fem millioner i 2005. Samtidig sank honoraromsetningen med snaut fem prosent.

- Det var et sånn passe fjorår. Vi økte farten igjen på slutten av 2006 og har hatt langt bedre marginer fra fjerde kvartal i fjor og denne veksten har fortsatt inn i dette året, sier Frisch.

Vekst i nabolandene
Selv om det er Norge som står for den største omsetningen, er det kontorene i Sverige og Danmark som representerer veksten. I Norge sank honoraromsetningen med 16 prosent i fjor, mens det i Sverige og Danmark var en honorarvekst på henholdsvis 20 og 36 prosent.

- Det er Stockholm som skal vokse raskest for oss fremover, sier Frisch.

Han sier de nå er blant de seks største i det nordiske markedet og at målsetningen er å bli best, om ikke nødvendigvis størst i dette markedet.

Partnerkjøp
Tolv partnerere, nå ti, kjøpte i fjor ut de eksterne investorene og også de ansatte aksjeeierne solgte til den nye partnerstrukturen. Prisen ble 32,5 millioner kroner og grunnlegger Hans Geelmuyden sitter på 26 prosent av aksjene. Geelmuyden Kiese hadde i fjor driftsinntekter på 80 millioner i fjor. I «storhetstiden» på slutten av nittitallet var driftsinntektene i selskapet på rundt det dobbelte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere