NA24.no

Halvparten av TV-seerne er over 60 år

STJERNENE: Lise Karlsnes (bak f.v), Dennis Storhøi og Fredrik Græsvik. Toralv Maurstad og Gro Hammerseng Edin (foran).
STJERNENE: Lise Karlsnes (bak f.v), Dennis Storhøi og Fredrik Græsvik. Toralv Maurstad og Gro Hammerseng Edin (foran). (TV2)
Sist oppdatert:
«Stjernene på slottet» er ikke kommersielt interessant, sier TV-ekspert.

Det har vært store forventninger knyttet til TV2s nye kjendisreality «Stjernene på slottet».

Allikevel maktet ikke kanalen å tiltrekke seg mer en i snitt 313.000 seere premierekvelden, og TV2 uttrykte at de håpet at seertallene ville øke når program to gikk på luften.

Les hele saken:- Mulig TV2 angrer

Slik gikk det imidlertid ikke.

- Det er for sent
301.000 benket seg nemlig foran TV2-skjermen onsdag kveld, og kanalen fikk dermed en andel på 25 prosent i aldersgruppen 12+.

- Det er veldig svake tall. Både jeg og TV2 hadde forventet mye mer, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat til Nettavisen NA24.

- Det som er like nedslående er at det kommersielt sett ikke er interessant, da over 50 prosent av seerne er over 60 år. Da blir det en særdeles dyr plassering av reklame for de aller fleste annonsørene, fortsetter han.

Han mener det er flere forhold som bidrar til de lave seertallene.

- TV-høsten har ikke startet enda for de aller fleste. Det er fortsatt fint og varmt vær, og noen ønsker å bruke tiden på noe annet en TV seing. I tillegg er det klart at valgsendingene tar oppmerksomhet, sier Wiberg.

Han mener det er lite TV2 kan gjøre for å løfte programmet.

- Jeg tror ikke de klarer å løfte programmet, det er for sent.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Totaltallene øker
I «Stjernene på slottet» samles Gro Hammerseng, Toralv Maurstad, Dennis Storhøi, Lise Karlsnes og Fredrik Græsvik i fem dager på et slott i Toscana for å snakke om sine liv og karrierer. Programmet minner på mange måter om TV2s suksess-reality, «Hver gang vi møtes», men da uten sang.

Onsdag denne uken var det Toralv Maurstad som åpnet seg opp og fortalte om sitt liv, men heller ikke denne ringreven klarte da å lokke de store massene.

- Det er bra at programmet har stabilisert seg, men vi synes programmet hadde fortjent enda flere seere. Det er mange som går glipp av et veldig fint program. Vi ser av tallene fra sist uke at mange ser det i opptak, så totaltallene øker når denne seingen også blir regnet med, sier Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV2, til Nettavisen NA24.

«Stjernene på slottet» er for øvrig bygd på et svensk konsept med samme navn.

Serien ble vist for første gang på SVT1 i 2006, og siden den gang har enda syv sesonger blitt produsert. Også danskene har sin egen utgave av suksesserien, som ble vist på danske TV2 for første gang i 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere