NA24.no

Han advarte Northug

Foto: Stian Lysberg Solum (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke var kritisk til Petter Northugs sponsoravtale.

Det var press fra alle kanter da Petter Northug skulle ta den endelige avgjørelsen om han skulle gjennomføre avtalen med den østerrikske leskedrikkprodusenten Red Bull.

Både sponsorsjef Jacob Lund i DnB NOR og Norges Skiforbund var skeptiske.

Kommentar: Jacob Lund i koffeintåka

En annen mann som lurte i kulissene var næringslivslederen Kjell Inge Røkke, skriver VG.

Fronter Røkke-produkt
Røkke er styreleder for Aker Biomarin. Et selskap som både sponser langrennslandslaget og som benytter nettopp Northug som frontfigur i sine reklamekampanjer.

Næringslivstoppen tok derfor selv kontakt med managerpappa John Northug for å gi sine råd før den endelige beslutningen ble tatt. Selv om pappa John ble overbevist, fungerte stuntet ikke helt etter planen.

Den norske skistjernen valgte likevel å undertegne avtalen - en avtale som Northug selv har beskrevet som sin «beste private sponsoravtale noensinne».

Vil sponse Northug?
VG skriver videre at Røkke selv skal være interessert i å undertegne en «stor og langsiktig privat sponsoravtale» med Northug.

Les også:Sa ja til Red Bull

Partene skal, via den tidligere toppolitikeren Ansgar Gabrielsen, ha møttes til samtaler på Aker Brygge tidligere i høst.

- Vi var i Oslo i forbindelse med noe annet, men en som kjente Kjell Inge ordnet et møte for oss, så vi stakk oppom ham. Det var et veldig interessant og hyggelig møte. Han ga en del føringer på hvordan man i hans øyne bør bygge opp et sponsorat, sier John Northug til VG.

Kommentar:Rockestjerne og cowboy

PS! Rolf Nereng er medierådgiver både for langrennslandslaget og Kjell Inge Røkke. Han avviser at det har vært direkte kontakt mellom Kjell Inge Røkke og Petter Northug i Red Bull-saken. Nereng er også medierådgiver for Bjørn Dæhlie, som gikk ut og advarte Northug mot Red Bull-avtalen på TV 2.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere