Han betalte seks millioner for å få gitt bort leiligheten

Foto: (Selvaag Bolig)

- Det var både billig og verdt det, sier Baard Schumann.

13.10.11 09:53

LØREN (NA24): På onsdag ga Selvaag bort en leilighet til verdi av 1.7 millioner kroner.

Cathrine Fattnes (19) ble den heldige vinneren, men hun var ikke den eneste som var fornøyd i Kanonhallen på Løren onsdag.

Administrerende direktør i Selvaag Baard Schumann, er strålende fornøyd med hvordan kampanjen har gått.

- Det har vært en enorm respons. Da vi startet hadde vi kanskje 350 tilhengere på Facebook, nå har vi 43.000. Det har vært veldig vellykket, sier Schumann til NA24.

Brukte 5-6 millioner
Men det har kostet. Selvaag har benyttet seg av radioreklamer, TV-reklamer, samt annonsering på nett. Da vinneren skulle bli kåret, var arrangert en storslått fest i Kanonhallen, med artistene Envy, A-lee, Gabrielle og Atle Pettersen, samt komikerne Nils Ingar Aadne og Ørjan Burøe.

Schumann forteller at Selvaag har brukt 5-6 millioner på kampanjen, hvis man tar med verdien til leiligheten. Det er den største kampanjen Selvaag noensinne har hatt, når det kommer til kostnader.

- Det er verdt det. Når man tenker på den enorme responsen vi har fått blant målgruppen, blir det billig likevel, sier Schumann.

Mener fremtiden ligger på nett
Baard Schumann forteller at Selvaag har fått størst respons på sosiale medier.

- Ser vi tilbake, skulle ville vi kanskje ikke brukt så mye penger på TV, innrømmer Schumann.

- Dette har vist hvor sterke sosiale medier er, legger direktøren til.

Han forteller at Selvaag har ansatt en person med ansvar for sosiale medier. De vil nå bygge egne Facebook-sider for hvert prosjekt. Fremtiden er på nettet, mener direktøren.

- Jeg tror boliger vil bli solgt mest over nettet i fremtiden, spesielt i byggeprosjekter der leilighetene ikke er ferdig, og folk kjøper ut ifra bilder. Nå har det også kommet en mulighet til å betale vi BankID. Da trenger man ikke å møte opp på kontoret engang, sier Schumann.

Trodde hun måtte bo hjemme
Den heldige vinneren fra Stavanger bor hjemme hos foreldrene sine mens hun har friår fra skolen. Leiligheten hun nå har vunnet, blir ferdigstiil først andre halvår i 2013.

- Da skal jeg flytte inn. Det passer veldig bra med planene mine, smiler Fattnes.

Cathrine Fattnes forteller at hun har tenkt mye på hvordan hun skulle klare å få flyttet ut fra foreldrene sine.

- Jeg har tenkt mye på at jeg kanskje blir nødt til å bo hjemme, siden jeg ikke har råd til å flytte ut. Så dette hjelper veldig mye, sier 19-åringen til NA24.

Stavanger-jenta vurderte faktisk og ikke komme på trekning i Oslo, men sammen med venninnen Cathrine Eike, klarte hun ikke å la sjansen gå fra seg.

- Det var faktisk Cathrine som i utgangspunktet ble trukket ut. Så ble jeg med, så var det jeg som vant, forteller Fattnes.

Nå skal de to venninnene flytte sammen når leiligheten står ferdig.

Les mer: Cathrine (19) vant gratis leilighet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.