*Nettavisen* Økonomi.

Han er Norges nye landslagssjef

Sportskommentator og eks-redaktør Esten O. Sæther tar over Norge.

14.01.09 12:08

Mens norske medier melder at Egil «Drillo» Olsen gjør comeback som trener for herrelandslaget, kom nyheten om at Sæther blir den første treneren til det noe mindre profilerte landslaget i futsal.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

- Futsal er en kjempemorsom sport i stor fremgang. Jeg har tro på egne ideer om hvordan denne fotballen skal spilles, og jeg gleder meg til å få testet dem ut etter hvert som vi skal ut å høste internasjonal erfaring, sier Sæther til fotball.no.

Han er tidligere redaktør for Dagbladet.no og jobber nå som sportskommentator i nettavisen. I tillegg har Esten O. Sæther i en årrekke vært trener i KFUM Oslo. Eks-redaktøren trener nå KFUM Oslos lag i Telekiosken Futsal Liga.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Det viktigste fundamentet for gradvis å bygge opp et godt landslag er i klubbene. Selv om futsal nok kommer til å være en blandingsport i form av spillere som både spiller futsal og utendørsfotball, er det viktig å ha et sterkt fokus på futsal i klubb for å få sportslig fremgang, kommenterer han.

Om de mange hattene Sæther nå pådrar seg, har han følgemde å melde:

- Habilitet og integritet er to viktige stikkord for meg. Derfor kommer jeg ikke til å kommentere verken futsal, NFF-spørsmål eller andre landslagstrenere i fotball i min jobb som sportskommentator i Dagbladet. Etter endt sesong i Telekiosken Futsal Liga, kommer jeg til å gi meg som trener på klubbnivå slik at det ikke blandes sammen med mine fremtidige landslagsuttak.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Annonsebilag