*Nettavisen* Økonomi.

Han fikk kun 57 stemmer

Foto: (Afp)

Men går nå sin seiersgang på nettet.

Den solbrillebærende politikeren Derek Jackson, som stilte til valg i Storbritannia for partiet «Landless Peasant Party» høster nå suksess på nettet, ifølge Metro.

Det skyldes at han både stilte i valgkretsen Kirkcaldy & Cowdenbeath, som er Gordon Browns hjemmebane, og at han stilte seg bak Gordon Brown med knyttnevnen i været.

Elendig valg
Suksess fikk Derek imidlertid ikke i selve valget. Der kom han med sine 57 stemmer desidert sist, hele 29.502 stemmer bak Gordon Brown.

Men kun minutter etter at de spesielle bildene kom ut begynte de å ta nettet med storm. Så langt har det blitt opprettet en fanside på Facebook der flere tusen nå har blitt fans.

De 57 som gav stemmene sine til Derek er antakelig enige med han i at inntektsskatten skal fjernes, at vannforsyningen skal nasjonaliseres og at landområder skal fordeles ut på nytt.

Flere kandidater
Jacksons parti er ikke det eneste spesielle som stiller til valg i Storbritannia.

Siden 80-tallet har Monster Raving Loony Party stilt til valg. Grunnleggeren Screaming Lord Duch gikk bort for ti år siden, men nye ledere har hele tiden stått klare til å ta over.

Partiets valgløfter er blant annet å gi ut en 99 pence mynt for å kutte ned på småpengene. De vil også kreve at sokker kommer i pakker med tre og tre for å hindre at du alltid blir sittende igjen med én sokk. Partiet vil også forby superhelter å bruke deres onde krefter.

I distriktet Witney i Oxfordshire stilte partileder Alan Hope mot David Cameron, leder for Conservative Party. Hope hanket inn smått imponerende 234 stemmer, mens Cameron vant med nesten 34.000 stemmer.

Les mer om partiet her: Storbritannias lengste valgfleip

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.