Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Han skylder MySpace en milliard

Foto: (Faksimile Yahoo News)
Sist oppdatert:
Men «spamkongen» betaler neppe erstatningen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En dommer i Los Angeles har dømt at verdens største nettverksside MySpace skal få 230 millioner dollar, om lag 1.150 millioner kroner, etter medlemmene ble bombardert med søppelpost av Sanford Wallace, populært kalt «spamkongen», ifølge Associated Press.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Wallace fikk økenavnet da han som leder for selskapet Cyber Promotions var ansvarlig for at det ble sendt ut 30 millioner daglige e-poster med spam på 90-tallet. Nå er han og partneren Walter Rines dømt til det som regnes som tidenes høyeste erstatning i en slik sak.

Ikke første gang
- MySpace har nulltoleranse for dem som forsøker å handle ulovlig på vår side, sier MySpaces sikkerhetsdirektør Hemanshu Nigam, ifølge Associated Press.

Tidligere har «spamkongen» blitt saksøkt av USAs handelskommisjon og selskaper som AOL og Concentric Network Corp. I mai 2006 ble Wallace og selskapet hans Smartbot.net dømt til å hoste opp over fire millioner dollar i erstatning.

De to mennene skal ha sendt over 730.000 beskjeder til medlemmer av MySpace. Flere av disse skal ha vært skjult på en måte som fikk de til å se ut som at de kom fra venner.

Den høye erstatningen kommer som en følge av USAs CAN-SPAM-lov fra 2003. I den har MySpace krav på 100 dollar per regelbrudd og det tredobbelte dersom handlingen er gjort med viten og vilje.

Seieren regnes som stor for MySpace selv om det kan bli vanskelig å faktisk få tak i pengene.

- Får neppe pengene
John Levine hos Coalition Against Unsolicited Commercial Email har liten tro på at de vil få tak i pengene.

- De gedigne dommeravgjørelsene er alle utelatelser, som betyr at de ikke nødvendigvis engang vet hvor spammerne oppholder seg, sier han, ifølge BBC.

Verken Wallace eller Rines møtte opp i retten.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!