NA24.no

Har blåst nytt liv i a-ha

Sist oppdatert:
Vil tjene penger på supergruppens største suksess.

I USA nådde «Take on me» med a-ha topplassering på Billboard Hot 100 i oktober 1985. Nå nesten 30 år etter den ble gitt ut er den tilbake.

Det er bilgiganten Volkswagen som bruker musikkvideoen til låten i sin nye reklamefilm. Det er gruppens eget nettsted som omtaler saken.

Se video øverst i saken!

Filmen, som på få dager har hatt flere 100.000 visninger, er laget for det amerikanske markedet. Volkswagen har tatt seg noen friheter, men mange vil nok nikke og nynne gjenkjennende til reklamefilmen.

Mange har omtalt filmen i sosiale medier og bransjemagasinet Adweek omtaler den som fantastisk.

Originalvideoen av a-has «Take on me» har i skrivende stund 46 millioner visninger. Originalen ble lagt ut for tre år siden.

Se originalvideoen nederst i saken.

A-ha har solgt over 40 millioner musikkalbum, og mer enn 70 millioner med singler. I oktober 2009 sendte plateselskapet til gruppen ut en pressemelding, hvor de meldte at bandet gir seg for godt. Bandets siste konsert ble holdt i Oslo Spektrum i desember 2010.

Den første versjonen «Take on Me» ble spilt inn i 1984, men oppnådde ikke nevneverdig suksess.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere