NA24.no

Har fått kloa i nye millioner

Even Aas-Eng
Even Aas-Eng Foto: Venture Factory
Sist oppdatert:
Tidligere Dagbladet-topp, Even Aas-Eng, tror på superavkastning.

Sommeren 2012 gikk Even Aas-Eng, Bo Myrås og Tore Malme sammen og dannet selskapet Venture Factory AS. Venture Factory jobber med utvikling av digitale tjenester. Selskapet består av de tre grunnleggerne og et utviklingsteam på fire til fem personer.

- Har startet fire selskaper
Høsten 2012 jobbet de med å hente penger til et fond som skal investere i digitale selskaper. Tross et knusktørt marked, falt emisjonen til Venture Factory på 10 millioner kroner i boks.

Blant investorene finner vi Skagenkaien, Dymax Eiendom og investor Erlend Sand, som også ble styreleder i fondet.

I januar kunne derfor utviklingen av de første selskapene begynne.

Ved oppstart hadde selskapet som mål å sette 15-20 nye tjenester ut i markedet over de tre neste årene. I løpet av fire måneder har Venture Factory startet fire selskaper: Social shopping-tjenesten inzpire.me, nettbutikken illusion.no og advokatsvar.no er allerede i gang, og denne uken kommer en nettbutikk som selger vinskap i Norden.

- Vi er ganske stolte over at vi har klart å sette fire gode tjenester ut i markedet siden nyttår. Det beviser at modellen vår fungerer og at vi har klart å sette sammen et team av veldig dyktige mennesker, sier Even Aas-Eng, grunnlegger og administrerende direktør, til Nettavisen NA24.

Even Aas-Eng har tidligere vært administrerende direktør i Berner New Media, som er en del av Berner Gruppen.

Venture Factory ser etter selskaper med definerte inntektsmodeller og som helst er basert på andre inntekter enn annonser. Det er også interessant med selskaper som lager tjenester utenfor Norge.

Utvider
Nå utvider Venture Factory sitt fond med 10 nye millioner kroner. Totalt vil de da ha hentet 20 millioner kroner det siste året.

Å få ut 15 nye selskaper er en stor utfordring i et så vanskelig marked, men Aas-Eng er fast bestemt på at Venture Factory skal klare målsettingen.

- Når vi nå utvider fondet har vi den kapitalen vi behøver for å nå vårt mål om å sette 15 selskaper ut i markedet over de neste tre årene. Det vil ikke bli flere utvidelser av dette første fondet i regi av Venture Factory, sier Aas-Eng

Nå tror han på superavkastning på 30 prosent per år.

- Både industrielle og finansielle aktører har fokus på den type digitale virksomheter vi utvikler og vi tror at timingen for vårt prosjekt er ganske god. Vi tror det er realistisk å skape betydelige verdier med 50 prosent av selskapene vi lanserer og med 15 lanseringer over de neste tre årene så sier det seg selv at vi er optimistiske og vi tror vi skal nå målet om 30 prosent årlig avkastning, sier Aas-Eng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere