NA24.no

Har kun fått én søknad

Konsernsjef i Egmont, Steffen Kragh (t.v.) og konsernsjef i A-pressen, Alf Hildrum,
Konsernsjef i Egmont, Steffen Kragh (t.v.) og konsernsjef i A-pressen, Alf Hildrum, Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
TV 2 vil fortsatt være allmennkringkaster.

Men TV 2 stiller klare forbehold i søknaden.

Kan fortsette som før
TV 2 skriver i en melding at de i dag har søkt på den utlyste avtalen fra Kulturdepartementet om å bli formidlingspliktig allmennkringkaster med rett til distribusjon på alle distribusjonsplattformer til markedsmessige vilkår.

- Hvis TV 2 får denne avtalen til betingelser vi kan akseptere, betyr det en videreføring av TV 2 omtrent slik tv-seerne kjenner kanalen i dag. Det innebærer også at TV 2 skal ha hovedkontor i Bergen i fem nye år. TV 2 innfrir i søknaden alle de vilkår som stilles i utlysingen. Vi lover at kanalen skal ha en allmennkringkastingsprofil også de neste fem årene, gitt at vi får avtalen. Vi lover betydelig satsing på nyheter, film og drama, norskspråklige programmer og programmer for barn og unge, som er de innholdsområdene det er knyttet spesielle vilkår til i utlysingen, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2.

Tar forbehold i søknaden
TV 2 har tatt med et eget punkt i søknaden om forbehold.

- Ettersom det fortsatt er uvisst hvordan departementet skal regulere denne avtalen, har det vært helt nødvendig å ta noen forbehold. Ett av dem er at en eventuell fremforhandlet avtale mellom TV 2 og staten skal styrebehandles i TV 2, og at TV 2 skal ha rett til å si nei til avtalen hvis vilkårene for TV 2 ikke er gode nok, målt opp mot forpliktelsene i avtalen, sier Indrøy.

TV 2 håper nå at myndighetene innfrir forventningene de selv har skapt gjennom utlysingen av avtalen.

- De politiske intensjonene som ligger bak utlysningen er å sikre at en kommersiell allmennkringkaster skal få inntekter via hele distribusjonsleddet, minst tilsvarende de markedspriser som er avtalt i forhandlinger. Dersom TV 2 blir den foretrukne avtalepartner, vil det være et vesentlig bidrag til å sikre en bred allmennkringkastningsprofil også i framtiden, til glede for seerne, sier Indrøy.

Kulturdepartementet opplyser til NA24 Propaganda at de kun har mottatt én søknad så langt, men at de ikke kan utelukke at flere er i postsystemet.

MTG, som er den eneste av de andre tv-aktørene i landet som har vist interesse for utlysningen, sier mandag til Kampanje at de ikke vil søke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere