Hareide slår tilbake

Foto: (Scanpix)

- Påstandene er basert på grove faktafeil.

23.08.10 14:03

Mandag melder Finansavisen at bostyrer Fredrik Bie og borevisor Bengt Eriksen, i det konkursrammede selskapet Kron, mener at Åge Hareide, sammen med daglig leder Bo Nilsson og styremedlem Harald Vaaland, skal ha gjort ulovlige uttak fra selskapet på 5,1 millioner kroner. I tillegg mistenkes trioen, ifølge avisen, for å ha unndratt beløpet fra inntektsbeskatning, og planlagt skatteunndragelse for ytterligere 17,9 millioner kroner. Dette skal ha skjedd i forbindelse med salg av et datasystem fra Kron til selskapet Nivaa

Nå slår Hareide hardt tilbake.

- Finansavisens påstander er basert på grove faktafeil. Avisen hevder at jeg skal ha vært delaktig i brudd på aksjeloven og planlagt skatteunndragelse i forbindelse med salg av et elektronisk handelssystem fra selskapet Nivaa til Kron. Dersom Finansavisen hadde tatt seg bryet med å sjekke fakta, ville de oppdaget at jeg ikke var aksjonær i Nivaa da den påstått ulovlige transaksjonen fant sted, sier Hareide i en melding.

Åge Hareide opplyser i meldingen at han tidligere hadde en aksjepost som utgjorde 2,4 prosent av aksjene i Nivaa. Hareide solgte imidlertid alle sine aksjer i Nivaa allerede den 2. oktober 2007, lenge før den omtalte transaksjonen skal ha funnet sted. Sluttseddelen for salget av Hareides aksjepost i Nivaa viser at oppgjøret for aksjene beløp seg til 74 914 kroner.

- Jeg har ingen kjennskap til transaksjonen Finansavisen viser til, rett og slett fordi jeg på det angivelige tidspunktet for transaksjonen for lengst hadde solgt meg ut av Nivaa. Følgelig har jeg verken mottatt eller tjent en eneste krone i tilknytning til noen transaksjon mellom Nivaa og Kron, sier Hareide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.