NA24.no

Haugsgjerd får sjefsjobben

Hilde Haugsgjerd, sjefredaktør i Aftenposten.
Hilde Haugsgjerd, sjefredaktør i Aftenposten. (Aftenposten)
Sist oppdatert:
Hilde Haugsgjerd bekreftes nå som ny sjefredaktør i Aftenposten.

Nyheten om at det blir Haugsgjerd som får jobben etter at Hans Erik Matre valgte å trekke seg etter sykdom ble publisert av Journalisten tidligere denne uken. Nå har Aftenposten sendt ut en melding om at Haugsgjerd får jobben.

Hilde Haugsgjerd har vært konstituert i stillingen siden oktober i fjor, da Matre ble sykmeldt for en omfattende medisinsk behandling etter en kreftdiagnose. I slutten av oktober valgte han å trekke seg fra sjefredaktørstillingen, og jobber nå med redaksjonell produktutvikling i Media Norge og Schibsted.

Hilde Haugsgjerd ble ansatt i Aftenposten som redaktør for Aften i 2004. Det siste året før hun ble konstituert i stillingen som sjefredaktør, hadde hun også funksjonen som administrativ redaktør. Hun kom til Aftenposten fra jobben som sjefredaktør i Dagsavisen. Hun har tidligere bl.a. vært journalist og kommentator i Dagbladet og informasjonssjef ved Rikshospitalet. Haugsgjerd er nå nestleder i Pressens Faglige Utvalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere