Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Håver inn på Finn.no

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Allikevel tør ikke kjempen å friskmelde markedet.

Medieselskapet Schibsted var ute med resultater for fjerde kvartal fredag. Markedet mottok tallene med å sende aksjekursen opp nesten 5 prosent fredag formiddag. De likte at resultat før skatt endte på 168 milloner kroner av en omsetning på 3,56 milliarder kroner. I samme kvartal i fjor var resultat før skatt på helelendige minus 2,1 milliarder kroner.

Veksten i konsernet fortsetter å komme fra nettaktivitetene, men dette er samtidig området med lavest margin. I fjerde kvartal var andelen driftsresultat av inntektene nede på 5 prosent i nettdelen, mens den var på 8 prosent i papiravisdelen. Selskapet skriver videre at kuttplanen til konsernet følger planen, og i fjor ble det kuttet kostnader for 1,2 milliarder kroner.

- Vi er svært fornøyd med å ha forbedret resultatet betydelig i 4. kvartal. Selv i svake annonsemarkeder har rubrikknettstedene våre vist en kraftig vekst kombinert med marginforbedring, skriver Schibsteds konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i en melding.

Usikkerhet marked
Selv om Schibsted melder om svak forbedring av markedsforholdene, advarer Ryssdal i mot fortsatt usikkerhet.

- Markedsforholdene er ennå usikre, og vi planlegger for en fortsatt krevende periode, skriver han i kvartalsrapporten.

Et av tiltakene Schibsted vil fortsette med er å selge ut virksomheter. En av vurderingene som ligger på Ryssdals kontorpult er salg av trykkerieiendommen i Oslo.

Bra i den norske delen
Den norske delen av Schibsted leverer gode tall. VG øker driftsresultatet sitt til 80 millioner kroner. Les mer om VG-tallene her: Media Norge-delen fikk et drifsresulttat på hele 117 milloner kroner, og alle regionsavisene går nå i pluss.

Rubrikktjenesten Finn.no står for øvrig for rundt halvparten av resultatet til Media Norge. Selskapet har solgt ut 38,6 prosent av aksjene i Finn til Schibsted, og eier nå halvparten av rubrikktjenesten. Finn hadde inntekter på 186 milloner kroner i fjerde kvartal, og et driftsresultat på 67 millioner kroner.

Aftenposten, som inngår i Media Norge, økte driftsresultatet til 25 millioner kroner i fjerde kvartal, opp fra minus 17 millioner kroner året før. Driftsinntektene gikk tilbake med 9 prosent til 460 millioner kroner. Totalt sto Norge for 213 millioner kroner av driftsinntektene.

I den svenske delen av Schibsted var resultatet lavere enn i den norske delen. Driftsresultatet endte på 94 millioner kroner av en omsetning på i overkant av 1 milliard kroner.

Den internasjonale delen av Schibsted hadde et driftsresultat på 101 millioner kroner av en omsetning på 679 millioner kroner.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!