*Nettavisen* Økonomi.

Håver inn på Finn.no

Foto: (Scanpix)

Allikevel tør ikke kjempen å friskmelde markedet.

19.02.10 10:49

Medieselskapet Schibsted var ute med resultater for fjerde kvartal fredag. Markedet mottok tallene med å sende aksjekursen opp nesten 5 prosent fredag formiddag. De likte at resultat før skatt endte på 168 milloner kroner av en omsetning på 3,56 milliarder kroner. I samme kvartal i fjor var resultat før skatt på helelendige minus 2,1 milliarder kroner.

Veksten i konsernet fortsetter å komme fra nettaktivitetene, men dette er samtidig området med lavest margin. I fjerde kvartal var andelen driftsresultat av inntektene nede på 5 prosent i nettdelen, mens den var på 8 prosent i papiravisdelen. Selskapet skriver videre at kuttplanen til konsernet følger planen, og i fjor ble det kuttet kostnader for 1,2 milliarder kroner.

- Vi er svært fornøyd med å ha forbedret resultatet betydelig i 4. kvartal. Selv i svake annonsemarkeder har rubrikknettstedene våre vist en kraftig vekst kombinert med marginforbedring, skriver Schibsteds konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i en melding.

Usikkerhet marked
Selv om Schibsted melder om svak forbedring av markedsforholdene, advarer Ryssdal i mot fortsatt usikkerhet.

- Markedsforholdene er ennå usikre, og vi planlegger for en fortsatt krevende periode, skriver han i kvartalsrapporten.

Et av tiltakene Schibsted vil fortsette med er å selge ut virksomheter. En av vurderingene som ligger på Ryssdals kontorpult er salg av trykkerieiendommen i Oslo.

Bra i den norske delen
Den norske delen av Schibsted leverer gode tall. VG øker driftsresultatet sitt til 80 millioner kroner. Les mer om VG-tallene her: Media Norge-delen fikk et drifsresulttat på hele 117 milloner kroner, og alle regionsavisene går nå i pluss.

Rubrikktjenesten Finn.no står for øvrig for rundt halvparten av resultatet til Media Norge. Selskapet har solgt ut 38,6 prosent av aksjene i Finn til Schibsted, og eier nå halvparten av rubrikktjenesten. Finn hadde inntekter på 186 milloner kroner i fjerde kvartal, og et driftsresultat på 67 millioner kroner.

Aftenposten, som inngår i Media Norge, økte driftsresultatet til 25 millioner kroner i fjerde kvartal, opp fra minus 17 millioner kroner året før. Driftsinntektene gikk tilbake med 9 prosent til 460 millioner kroner. Totalt sto Norge for 213 millioner kroner av driftsinntektene.

I den svenske delen av Schibsted var resultatet lavere enn i den norske delen. Driftsresultatet endte på 94 millioner kroner av en omsetning på i overkant av 1 milliard kroner.

Den internasjonale delen av Schibsted hadde et driftsresultat på 101 millioner kroner av en omsetning på 679 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag