NA24.no

Håver inn utbyttemillioner

Foto: André C. Utvik/NA24
Sist oppdatert:
Partnerne i Geelmuyden. Kiese Holding dro inn 10,5 millioner kroner i utbytte.

Geelmuyden. Kiese Gruppen AS kunne sende videre 10,5 millioner kroner i utbytte til eierne i Geelmuyden. Kiese Holding AS i fjor.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Holdingselskapet er eid av en partnergruppe og av disse er det grunnleggeren av selskapet Hans Geelmuyden som sitter på den største posten med 32,6 prosent.

Overskuddet skal i hovedsak benyttes til å betale ned gjeld de ni partnerne i selskapet tok opp da de kjøpte selskapet i fjor. 1,5 millioner deles ut til eierne i utbytte.

Sverige drar ned
Geelmuyden. Kiese Gruppen AS dro inn 73,8 millioner i Norge, Danmark og Sverige i fjor. De norske og danske selskapene leverte henholdsvis 14 og tre millioner kroner i driftsoverskudd. I Sverige gikk det imidlertid langt dårligere. Der gikk honorarinntekten ned fra 9,5 millioner til seks millioner kroner og selskapet tapte 1,5 millioner kroner. Styret skriver at en restrukturering ble iverksatt i løpet av året og at grunnlaget er lagt for lønnsom utvikling.

Geelmuyden. Kiese Gruppen AS satt av 1,8 millioner kroner til bonus til ansatte og betalte altså ut 10,5 millioner kroner i utbytte til partnerne. Omsetningen for 2007 beløp seg til 83 millioner kroner og driftsresultatet ble 13,1 millioner kroner. Etter skatt havnet årsresultatet på ni millioner kroner. I løpet av 2007 økte antallet ansatte fra 47 til 56.

Gul røykemobb
Selskapet skriver i årsberetningen at arbeidsmiljøet er godt og at de ikke forurenser det ytre miljø. Den eneste gruppen som tydeligvis er på kant med resten av arbeidsstyrken er røykerne som har fått egen omtale i årsberetningen. Gruppen med røykere har steget fra to til fire i løpet av året og selskapet har satt i gang eget tiltak for å få antallet ned.

«Tilbudet om gratis bruk av firmaets gule røykeboblejakker ved uterøyking om vinteren vil opprettholdes inntil videre. Da selskapets nye lokaler ligger i Lille Grensen 7 ved siden av Karl Johans gate, forutsetter vi at de svært synlige boblejakkene vil bidra til å redusere røykingen i 2008», står det å lese i rapporten.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere