*Nettavisen* Økonomi.

Hegnar knallhardt ut mot Treholt

- Arne Treholt er en simpel spion og forræder og har tapt all ære. Det bør vennene innse.

17.12.08 08:03

Redaktør og finanskjendis Trygve Hegnar går til frontalangrep mot spiondømte Arne Treholt og hans venner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

I en lederartikkel i Finansavisen gir han uttrykk for kraftig avsky mot Treholts forsøk på å få gjenopptatt saken som endte med spiondommen fra 1985.

Høyesterett har to ganger tidligere avvist å gjenoppta saken, mens Gjenopptagelseskommisjonen kom til samme slutning mandag denne uken.

- Byråsjef og politisk sekretær Arne Treholt sviktet sin mentor og sjef Jens Evensen, han forrådte sitt land, hadde stevnemøter med KGB-topper som betalte hans reiser til Wien og andre spiontreff, og sviktet sin far, sønn og kone og tjente gode penger på det, skriver Hegnar i lederen.

Han mener Treholt var heldig som slapp med åtte års fengsel etter dommen på 20 år, og lar også hans støttespillere få unngjelde i lederartikkelen.

Tidligere Ap-statssekretær og nåværende redaktør Arne Strand og tidligere kulturminister Hallvard Bakke levnes liten ære for sine forsvarsskrifter og -taler for mannen som ble dømt for spionasje til fordel for Sovjetunionen og Saddam Husseins Irak.

- Vi, for vår del, håper Arne Treholt blir på Kypros. Hans svik er så stort og hensynsløst at vennenes arbeid for ham blir pinlig, skriver Trygve Hegnar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag