*Nettavisen* Økonomi.

Hegnar lurte egen nettavis

«Avslørte» det hemmelige notatet fra Statsministerens kontor på lederplass.

08.11.08 11:39

«Nå har jeg snakket med Rune igjen. Den femte gangen denne uken. Han er svett og virker svært nervøs. Snakker saktere og tydeligere enn noen gang. DnB NOR går overende hvis vi ikke denne helgen sørger for en redningspakke på minst 350 millioner kroner. Han har vært hos Kristin og Bjørn mange gager, men de skjønner ikke helt hva det går om. Er ikke norske banker verdens beste, hadde Kristin sagt.»

NA24 - din næringslivsavis

Slik starter Trygve Hegnars versjon av notatet til Karl Eiri Schjøtt-Pedersen og Statsministerens kontor. Han viet sin lederplass til det omstridte notatet i lørdagens Finansavisen.

- Ironi
Videre skriver Hegnar:

«Rune sier forresten at hvis regjeringen ryker i september neste år, så kan han fikse jobb for mange av oss i DnB NOR eller i Hafslund som han fortsatt har tett kontakt med», etter å ha presisert i «brevet» at «ryker banken, så ryker regjeringen».

Som Hegnar selv sier det til VG Nett, er det trykte «brevet» selvsagt ironisk.

- Dette er ironi fra min side! Jeg skrev dette som satire. Det er åpenbart ikke vanskelig å forstå at lederen bare er et morsomt påfunn. Jeg tror ingen vil misforstå det, sier Hegnar til VG Nett.

«Her er det interne notatet til Jens»
Det virket imidlertid som om noen gikk på limpinnen lørdag morgen.

Og da snakker vi ikke om andre norske nettaviser som sådan, men faktisk Hegnars egen nettavis Hegnar Online.

I dag morges kom nettavisen ut med saken «Her er det interne notatet til Jens», og senere kom saken «Her er DnB-notatet». Den sistnevnte artikkelen ble senere slettet fra nettsiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile Hegnar Online

Her blåses det opp en skryteartikkel om at Finansavisen som eneste presseorgan i Norge, hadde fått tak i det omstridte notatet til Jens Stoltenbrgs stabssjef. Nettavisen kunne gi oss noen linjer, før leserne ble henvist til å kjøpe Finansavisen for å lese resten.

Måtte presisere
Etter VG Netts «avsløring» om at dette altså bare var et tullenotat, fant imidlertid Hegnar Online det for godt å komme med en presisering i saken, og markerer dette ettertrykkelig også i ingressen.

Nå er det i saken føyd til en hale som så fint sier:

«Les hele det ironiske notatet i lørdagens Finansavisen.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.