*Nettavisen* Økonomi.

Hegnar mener Hagen er frekk

Trygve Hegnar tar absolutt ingen selvkritikk på å ha kalt sønnen til Stein Erik Hagen for arveløs.

20.10.07 13:07

Trygve Hegnars avis, Finansavisen, skrev forrige lørdag at Stein Erik Hagens sønn var arveløs. Dette har fått en av Norges rikeste menn i til å reagerer. Stein Erik Hagen klager oppslaget inn for Pressens faglige utvalg (PFU), skriver Dagens Næringsliv fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Slår kraftig tilbake
I en leder i lørdagens Finansavisen slår Trygve Hegnar igjen kraftig til mot Hagen. Han kaller Stein Erik Hagen for en frekking, fordi han reagerer mot oppslaget om den 10 år gamle sønnen.

Les mer: Hagen i klinsj med Hegnar

- Det er helt i orden for oss at vår rosa konkurrent vil være mikrofonstativ for Hagen-familien, men vi er litt (ikke mye) overrasket over Hagens frekkhet, skriver Hegnar.

Den kjente redaktøren følger opp med å kalle Hagens yngste sønn igjen for arveløs. Dette er nettopp et av punktene Hagen reagerer på i den første artikkelen, i tillegg til at hans sønn på 10 år ble hengt ut i avisen.

Hegnar skriver følgende:

- Vel, poenget er at Hagen nettopp forskjellsbehandler sine barn. Det er det som fremkommer i ligningsprotokollene. Det er Hagens privilegium og på mange måter en privatsak, men når avisene bringer endeløse artikler om ligningstallene, så var det altså en nyhet hva som ikke fremkom der.

Og han følger opp:

Planter Hagen godnyheter om sin ene sønn i pressen (VG), får han tåle nyheter om den andre som ikke er like hyggelige.

Hagen reagerer på oppslaget
I forbindelse med at skattelistene ble lagt frem forrige helg skrev Finansavisen på sin forside at tre av Hagens barn var milliardærer, men at yngstemann var arveløs.

Stein Erik Hagen betegner oppslaget som svært hensynsløst og krenkende i et brev til PFU.

- Bortsett fra at påstanden om arveløs selvsagt også er feil rent saklig sett, synes jeg det er trist og kritikkverdig at Finansavisen lar min sønn lese på førstesiden at han er gjort arveløs av sin far, skriver Hagen videre ifølge DN.

Finansavisen unnlot å ta kontakt med Hagen før de skrev saken.

NA24 var i kontakt med Trygve Hegnar fredag. Da kunne han ikke kommentere Hagens klage fordi han ikke hadde sett klagen ennå.

Skjeller ut konkurrent
Også Dagens Næringsliv får passet påskrevet i Hegnars leder. Den friske redaktøren kaller avisen «et mikrofonstativ» for Stein Erik Hagen.

- Det faller på sin egen urimelighet, sier sjefredaktør Amund Djuve, som ikke har lest sin konkurrents lederartikkel lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.