NA24.no

Hegnar slapp med skrekken

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kjendismegler Poppe vant ikke frem med sin klage.

Finansavisen avviste samtlige punkter i Poppes klage til Pressens Faglige Utvalg. Like avvisende til klager var ikke PFU, men Finansavisen, og Hegnar.no som siterte saken, slapp fellelse i dag.

- Kunne gjort mer
Utvalget var likevel kritiske til deler av fremgangsmåten avisen hadde benyttet seg av og utvalgsmedlemmene var usikre på om klager hadde fått mulighet til et reelt tilsvar, viste Journalistens videooverføring fra møtet i dag. Utvalgsmedlem Ellen Arnstad etterlyste logger for forsøkene på å komme i kontakt med Poppes styreleder, men mente samtidig at styreleder kunne ha brukt helgen til å svare, før artikkelen sto på trykk mandag.

Poppe & Co Eiendomsmegling AS klagde inn Finansavisen for flere forhold, blant annet anonyme kilder, manglende tilsvarsmulighet og at avisen ikke har villet korrigere opplysningene i artikkelen i ettertid.

Ville felle Hegnar
Utvalget innstilte på fellelse av de to mediene, men etter en diskusjon blant utvalgsmedlemmene landet de likevel på frifinnelse.

– Artikkelen har rammet klagerens virksomhet hardt. Den som utsettes for nærgående presse må få mulighet til å uttale seg. Redaksjonen skulle anstrengt seg ytterligere for å få tak i klageren før publisering. Det samme gjelder Hegnar.no og de har brutt god presseskikk, lød forslaget til uttalelse.

Utvalgsmedlemmene mente dette var erfarne næringslivsfolk som man kunne forvente mer av med hensyn til å opptre overfor pressen, enn den «vanlige mannen i gata». Og utvalget tippet over til en frifinnelse.

Hegnar har tidligere vært kritisk til PFU , som han i et brev til utvalget mente «er mer opptatt av oppmerksomhet og omtale, fremfor en ryddig saksbehandling.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere