*Nettavisen* Økonomi.

Hengt ut som kokainsmugler

Uskyldig jente hengt ut på nettforum. - En del av ytringsfriheten, mener Hegnar-redaktør.

29.05.08 17:11

- Jeg ble helt skjelven da jeg leste debattinnleggene om meg i forumet på Hegnar Online, sier Cynthia Rengifo til avisa Varden.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

På Hegnar Online har flere debattanter påstått av Skiensjenta er etterlyst i den svært omtalte kokainsaken i Bolivia. Nå kontakter hun advokat og går til politianmeldelse for å få stanset de falske anklagene. På debattforumet til Hegnar Online har kokainbeskyldningene florert mot den 25 år gamle Cynthia Rengifo. Innleggene er lest av flere tusen personer.

- Jeg visste ikke om beskyldningene før Varden ringte meg. Jeg ble helt skjelven da jeg leste debattinnleggene. Jeg trodde ikke det fantes så onde mennesker, sier Cynthia Rengifo. Hun er skremt over at beskyldningene kan bli liggende på Internett i årevis.

- Hegnar Online har bygget en motorvei for meningsytringer. Hvis du forstår denne metaforen, så ligner det litt på veien til E18. Det er fullt mulig å kjøre for fort der, men det er politiet som må ta deg for det, sier redaktør i Hegnar Online, Stein Ove Haugen, til NA24 Propaganda.

- Og hvem er politiet i forbindelse med den sjikane som foregår i ditt debattforum?

- Vi rensker ut så fort vi blir gjort oppmerksom på injurier. Det er lov å utfordre norsk lov i vårt åpne debattforum. Men innsenderen må stå til rette for det selv. Vi har flere eksempler på at vi har hjulpet politiet å spore tilbake til rette vedkommende, sier Stein Ove Haugen. - Men ytringsfriheten er det overordnede prinsipp.

- Selv om deltakere i debattforumet hos dere kan framstå som fullstendig anonyme?

- Ja. Vi stiller ingen krav til legitimering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag