Gå til sidens hovedinnhold

Her er Per Sandberg og Bahareh Letnes som julenisser i Klassekampen

Omstridte julenisser:

Et julenisse-stunt på Klassekampens julebord skulle bare være morsomt, men har allerede fått konsekvenser.

Smilende og med nisseluer på, underholdt Per Sandberg og Bahareh Letnes i Klassekampens kantine lørdag.

Anledningen var den årlige overrekkelsen av julebord-akevitten. Tradisjon tro hadde julebord-komiteen invitert en ekstern profil til oppdraget.

«Per Sandberg og Bahareh Letnes-show i Klassekampens kantine. Julebord-sesongen er igang» skriver avisens tidligere redaktør Bjørgulv Braanen på FB.

Han vil ikke kommentere saken overfor Nettavisen, og spiller ballen over til ansvarlig redaktør Mari Skurdal.

- Forsøkt å være morsomme

- I noen år har julebord-komiteen spurt noen utenfra huset om å overrekke julebord-akevitten. Dette er en komite som har forsøkt å være litt morsomme med en av de største sakene i år, sier Skurdal.

Flere av Klassekampens lesere har reagert på valg av gjester, og Klassekampens kommentator Mina Bai - som også er blogger i Nettavisen - har varslet at hun bryter sammarbeidet med Klassekampen på grunn av lørdagens gjesteopptreden.

Om noen vil lese dette som at vi omfavner det iranske prestestyre og Frp, så er det synd

Bai er selv iransk flyktning og er svært kritisk til regimet i Iran. Hun har også i Nettavisen gått sterkt ut mot Sandberg og Letnes sitt positive forhold til dagens iranske regime, og Bahareh Letnes har skrevet tilbake.

Forbannet Mina Bai

Etter å ha fått vite om parets julenisse-stunt i helgen, skriver hun på Facebook:

- Jeg trekker meg i protest fra Klassekampen. Jeg ser at Klassekampen har invitert Letness og Sandberg for juleshow på kantinen til lørdag. Dette er hårreisende og grotesk! Det er et klart og smakløst eksempel på venstresidas flørt med totalitarisme. Medias klikkemaskiner, TV2s kjendis maskineri, Ulrike Falch, Resett, nå Klassekampen er sterkere enn meg og sånne iranere som meg med vår kamp for frihet og demokrati i Iran, skriver hun.

Les Per Sandbergs svar til Mina Bai her: Mina Bai trekker seg, i protest mot ytringsfriheten!

Ikke en Frp-omfavnelse

Ansvarlig redaktør Skurdal forsikrer at Klassekampen ikke med dette har omfavnet Frp eller prestestyre i Iran.

- Jeg kan skjønne at hun og andre reagerer fordi en av de mest profilerte Frp'erne kommer, men det betyr ikke at vi har blitt Frp'ere, forsikrer ansvarlig redaktør Skurdal.

- Frp og Klassekampen står langt fra hverandre politisk. Om noen vil lese dette som at vi omfavner det iranske prestestyre og Frp, så er det synd, sier hun.

- Morsomheter på egen bekostning

Per Sandberg selv, sier at dette var en av de mange invitasjonene de takket ja til i julen. Han har liten forståelse for at Bai reagerer.

- Hun er i harnisk hele tiden, sier en oppgitt Per Sandberg til Nettavisen.

- Dette var en invitasjon til å overrekke akevitten på årets julebord i Klassekampen. Jeg holdt en tale på sju, åtte minutter. Sa noen ord om julebord og Klassekampen, innimellom morsomhetene på egen bekostning, sier han.

Eneste betaling for akevitt-overrekkelsen, var litt akevitt, ifølge Per Sandberg.

Les Per Sandbergs svar til Mina Bai her: Mina Bai trekker seg, i protest mot ytringsfriheten!

Les også

Letnes og Sandbergs bok: - Den har solgt lite

Kommentarer til denne saken