NA24.no

Her er vinnerne av Fagpresseprisen

En strålende fornøyd redaktør Britt Sofie Hestvik takker for Fagpresseprisen 2011 til Kommunal Rapport, under Fagpressens årlige prisutdeling torsdag kveld. Til venstre markedssjef i KR, Fred Scharffenberg, til høyre bak journalist Berit Almendingen.
En strålende fornøyd redaktør Britt Sofie Hestvik takker for Fagpresseprisen 2011 til Kommunal Rapport, under Fagpressens årlige prisutdeling torsdag kveld. Til venstre markedssjef i KR, Fred Scharffenberg, til høyre bak journalist Berit Almendingen. Foto: Berit Nyman
Sist oppdatert:
Kommunal Rapport stakk av med seieren.

Kommunal Rapport er vinneren av Fagpresseprisen 2011 – og er dermed kåret til årets fagblad!

Fagpressens Journalistpris
Fagpressens Journalistpris gikk til Eirik Dahl Viggen i Fontene. De åtte ulike Fagpresseprisene ble i dag delt ut i Roklubben på Bygdøy i regi av Fagpressen.

Kommunal Rapport har opparbeidet en sterk og selvstendig stilling som redaksjonelt uavhengig organ. Sjefredaktør Britt Sofie Hestvik har siden hun overtok i 2008, tatt en rekke grep for å styrke Kommunal Rapport som dagsordensetter, og med tung redaksjonell satsing på kvalitetsjournalistikk, skriver juryen.

- I dag fremstår Kommunal Rapport som en tydelig veiviser for hvordan redaksjon og utgiver kan utvikle en synergi som gjør at bladet virkelig kan spille en rolle. Det driver en offensiv og vesentlig journalistikk, og er nyhetsleverandør til store deler av medielandet Norge. Omlegging til ny design har også styrket produktet. I tillegg driver bladet et meget profesjonelt markedsarbeid, og kan vise til gode inntekter! Kommunal Rapport er på alle områder verdig tittelen Årets fagblad 2011,sa blant annet NRKs Christian Borch,Juryleder for Fagpresseprisene i sin tale til vinneren.

Fagpressens Journalistpris
Fagpressens Journalistpris gikk til journalist Eirik Dahl Viggen i fagbladet Fontene, for reportasjen "Anbudsnomaden". Journalisten formidler, lavmælt og direkte, historien om en hjerneskadet mann og hans pårørende som er blitt hjelpeløse kasteballer for anbudspolitikken i Oslo kommune.

-Teksten er grundig gjennomarbeidet. Historien er skrevet i presens og får slik en dynamisk og drivende form. Fraværet av store ord og moraliserende formuleringer gjør at stoffet trenger rett inn i leserens hjerte – og hjerne, skriver juryen blant annet.

Fagpressens Designpris
Sykepleien ble tildelt Fagpressens Designpris

- Kombinasjonen av et godt malverk og solid gjennomføring gjør at dette bladet skiller seg ut,sa Juryen.

Fagpressens Fotopris
Fagpressens Fotopris gikk til fotograf Lars Åke Andersen i Fagbladet. Juryens fotoekspert, fotograf Knut Førsund, ropte flere ganger hurra! fordi han fant langt flere gode kandidater til fotoprisen i år enn de siste årene. Om vinnerreportasjenen sier juryen: "Det første bildet slår med én gang. Wow! ... Også de andre bildene i reportasjen fulgte godt opp."

Fagpressens Forsidepris 2011
Fagpressens Forsidepris 2011 ble tildelt Forsvarets Forum for en serie gode forsider i den siste årgangen

- Årets vinner er sterk og klar, men også enkel og tydelig i sin forsidekommunikasjon,Dette skaper stor interesse og fokus, og drar leserne tett på bladets hovedoppslag,sier Juryen.

Fagpressens hederspris 2011
Fagpressens hederspris 2011 gikk til redaktør Helge Øgrim i Journalisten. Årets hedersprisvinner har gjort seg bemerket som en medieleder mange gjerne lytter til og lærer av, siden han i 2007 overtok som redaktør for fagbladet Journalisten.

Han har på en forbilledlig måte utnyttet de digitale mulighetene og gjort Journalisten til et sted for debatt og engasjement ut over det man ellers finner i norske nettaviser. Her er nettpublikasjonen koblet sammen med sosiale medier, PFU-møter strømmes direkte, og folk oppfordres til å svare på kritikk som kommer frem i nettdebattene. Slik blir nettpublikasjonen ikke bare et speilbilde av papirpublikasjonen og nyhetsbildet, men et verktøy som skaper engasjement og dialog i bransjen.

Fagpressens nettpris 2011
Kanskje ikke helt overraskende, gikk også Fagpressens nettpris 2011 til www.journalisten.no. De viktigste stikkordene fra juryens begrunnelse er aktualitet, dynamikk, og aktiv dialog med leserne som innholdsprodusenter – i tillegg til at vinneren er en av få som bruker både lyd og levende bilder på nett.

Hederlig omtale og diplomer fikk kampanje.com og bistandsaktuelt.no

Markedsprisen
Markedsprisen ble tildelt Kampanje Forlag, som etter juryens mening er i en egen divisjon når det gjelder bevisst og målrettet satsing i markedsarbeidet.

- Det ble mer spennende å sitte i juryen enn jeg hadde trodd, sier NRK-profil Christian Borch etter sin første økt som juryleder for Fagpresseprisene.

- Den journalistiske kvaliteten er jevnt over høy, og jeg har registrert en nesten forbausende stor grad av redaksjonell uavhengighet. Kanskje ser vi konturene av en ny arbeidsdeling i morgendagens pressebilde, der fagbladene mer og mer blir premissleverandører for de generelle nyhetsmediene. Fagpressens journalister har naturlig nok vesentlig større innsikt i sine spesialområder enn andre kan ha. Med sitt høye profesjonelle nivå har de dermed alle forutsetninger for å finne frem til og utvikle nyhetssaker som har betydning langt ut over fagmiljøene! sier Borch.

Gleder seg
- Jeg er utrolig stolt hver gang vi deler ut Fagpresseprisene. Nok en gang dokumenteres en kvalitet og et mangfold som er unikt i norsk presse – noe også Årets fagblad, Kommunal Rapport, til fulle representerer,sier Administrerende direktør,Even Trygve Hansen i Fagpressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere