NA24.no

Hetland slutter som sjefredaktør

Tom Hetland ga i dag styret beskjed om at han ønsker å slutte som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad.
Tom Hetland ga i dag styret beskjed om at han ønsker å slutte som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad. Foto: Jon Ingemundsen
Sist oppdatert:
Har vært i Stavanger Aftenblad siden 2003.

Tom Hetland ga i dag styret beskjed om at han ønsker å slutte som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad.

Hetland er 57 år gammel og har vært sjefredaktør i Stavanger Aftenblad i ni år. Denne tiden har vært preget av store og raske omstillinger og krevende organisasjonsprosesser: overgang til morgenavis og tabloid, innflytting i nytt bygg, integrering i Media Norge, flere store nedbemanningsrunder og ikke minst overgangen fra papiravis til flermedialt mediehus.

- Samtidig har også redaktørrollen endret seg og blitt mer administrativt krevende. Det har vært utfordrende og spennende år, men for min del har jeg kommet til et punkt der jeg synes det er naturlig å slippe nye krefter til, sier Hetland i en melding.

- Tom Hetland har sittet i ledende posisjoner i Aftenbladet i nær 20 år, og er blant topplederne i de største norske mediehusene som har sittet lengst. Vi har respekt for at han nå ønsker å tre tilbake for å konsentrere seg om den delen av journalistikken som har ligget hans hjerte nærmest, kommentaren og den skrivende virksomheten, uttaler konsernsjef i Media Norge og styreleder i Stavanger Aftenblad, Didrik Munch i meldingen.

- Med Tom i førersetet har Aftenbladet gjennomgått store endringer, fra en solid avisbedrift til et fullverdig mediehus som hele tiden har beholdt og styrket sin dominerende posisjon i Rogaland. Styret vil takke ham for den betydelige innsatsen han har lagt ned gjennom mer enn 9 år som sjefredaktør i Aftenbladet, sier Munch i meldingen.

Styret vil umiddelbart starte arbeidet med å finne ny sjefredaktør. Tom Hetland er bedt om, og har akseptert, å sitte i stillingen til etterfølgeren er på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere