NA24.no

Hideo Kojima lager «tabu» spill

Sist oppdatert:
Skaperen av «Metal Gear Solid»-serien kvitrer om sitt neste prosjekt.

Den kjente, japanske spillutvikleren Hideo Kojima fullfører i disse dager jobben med «Metal Gear Solid: Peace Walker», fortsettelsen av historien i «Metal Gear Solid 3: Snake Eater» og «Metal Gear Solid: Portable Ops» på PSP.

I den forbindelse spådde Kojima konsollenes død under en pressekonferanse for «Peace Walker». Hvorvidt den påstanden kan knyttes til utviklerens neste prosjekt skal vi ikke mene noe om, men det virker klart at Kojimas neste spill blir kontroversielt.

Kojima har begynt å skrive om sitt neste prosjekt på Twitter. Her avsløres det at spillet foreløpig er i idefasen, men kommer til å dreie seg om et spesielt tabu. Det er den japanske spillnettsiden Andriasang som først oppdaget Kojimas kvitring på hans japansspråklige twitterside.

- Det neste prosjektet vil utfordre en viss type tabu. Hvis jeg tabber meg ut må jeg antagelig forlate industrien. Jeg blir 47 i år, det er 24 år siden jeg begynte å lage spill. I dag har jeg en alliert som gladelig støtter meg i denne risikoen. Selv om det bare er én person. Det er en god begynnelse, skriver Kojima i meldingen.

Han har også forklart at prosjektet begynner å ta form i hodet hans, med endelig tittel, historiens begynnelse og slutt, musikk, design, figurer, grafisk retning og lignende. Mer nøyaktig hva disse detaljene går ut på kommer vi antagelig ikke til å få vite på en god stund ennå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere