NA24.no

Hisser på seg trailersjåførene

Foto: Edmond Terakopian.
Spøk fra Top Gears kontroversielle programleder falt i dårlig jord.

Top Gears programleder Jeremy Clarkson har brakt nok et BBC-program fram i rampelyset.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

En drøy uke etter at programlederne Russel Brand og Jonathan Ross nådde forsidene med sin «sexoppringning» er det nå motorprogrammet «Top Gear» som får kritikk.

Programleder Jeremy Clarkson har i en spøk i programmet hisset på seg seere og fagforeningen til de britiske lastebilsjåførene.

- Det er et hardt arbeid å være sjåfør; skifte gear, skifte gear, sjekke speilene, slå i hjel en prostituert, skifte gear, skifte gear, myrde. Det er en hard dags arbeid, sa Clarkson. Han refererte til «The Yorkshire Ripper», Peter Sutcliffe, en lastebilsjåfør som slo i hjel 13 kvinner.

I motsetning til Brand og Ross var spøken forhåndsklarert med ledelsen i BBC og Clarkson skal ikke stå i fare for å miste jobben.

BBC har i etterkant gått ut med en pressemelding hvor de sier at Clarkson var ute etter å spøke med en utbredt fordom og ikke med landets mange lastebilsjåfører.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere