NA24.no

Historisk smell for storavis

(Scanpix)
USAs største avis taper rekordmange lesere.

Den mest leste avisen i De Forente Stater, USA Today, tror de har gått på den største smellen noensinne. Det skriver Associated Press.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Finanskrisen har betydd en storstilt annonsørflukt fra nær sagt alle medier, og mange redaksjoner i inn- og utland har gjort store kutt i stabben det siste året.

Historisk fall
USA Today virker imidlertid være en av de som er blitt hardest rammet av krisen. Ifølge et internt notat som ble sendt ut denne fredagen, forteller utgiver David Hunke de ansatte i avisen at opplaget trolig har falt enorme 17 prosent.

Hunke estimerer at opplaget i gjennomsnitt lå på 1,88 millioner eksemplarer daglig i perioden april-september, hele 398.000 færre aviser enn i samme periode i 2008.

Til sammenligning opplevde norske Dagbladet, som for tiden sliter i hard motvind, et fall på 14,77 prosent for hverdagsnumrene i første kvartal.

Opplaget på hverdager i 1. halvår ble 106 073 eksemplarer, 18 384 eksemplarer ned fra 1. halvår 2008, viste halvårsrapporten fra Berner Gruppen som kom i slutten av august.

Les mer: Dagbladet i fritt fall

Merker mindre reise
Avisen har tradisjonelt solgt mye til flyplasser og hoteller, og merker nå tydelig at folk tar seg råd til å reise mindre.

Likevel er avisen trolig fremdeles den nest mest leste fullformatavisen på engelsk, etter The Times of India.

De endelige tallene for opplag vil publiseres 26. oktober, sammen med en rekke andre store amerikanske aviser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere