*Nettavisen* Økonomi.

Hjemmet feirer 100 år

Olav T. Sandnes (39) er administrerende direktør i Egmont Hjemmet Mortensen. Foto: Egmont Hjemmet Mortensen. / Montasje

- 100 års historie forplikter, sier Sandnes.

24.11.11 06:58

I dag for hundre år siden, 23.november 1911, så Aktieselskabet Hjemmet dagens lys. Det var starten på en utvikling som gjorde Egmont Hjemmet Mortensen til landets største utgiver av blader og magasiner. I dag er Egmont HM et moderne mediehus som i tillegg til å ha halvparten av magasinporteføljen i Norge markerer seg med en rekke produkter på nye plattformer.

- Ingen andre mediehus favner befolkningen så bredt som Egmont HM, sier adm.direktør Olav T. Sandnes i en melding og legger til.

- Sterke merkevarer som for eksempel Hjemmet, Norsk Ukeblad, Elle, Kamille, Familien, Det Nye og Vi Menn er ledende innen sine segmenter. I tillegg dominerer vi foreldresegmentet og er størst på Bolig. De siste årene har vi føyd mange nye produkter til porteføljen vår og vist at Egmont HM har en sterk utviklingskraft og evne til fornyelse.

Magasiner som Kamille og Rom123 har ifølge Sandnes skaffet seg en solid posisjon i sine segmenter og høstet både lovord og priser. I tillegg har Egmont HMs digitale satsninger vist en god utvikling.

- 100 års historie forplikter, sier Sandnes. –Vi skal sørge for videreutvikling av våre sterke merkevarer og bruke dem aktivt overfor målgruppene. Samtidig skal vi øke innsatsen digitalt slik at vi til enhver tid møter lesere og brukere med produkter de etterspør eller kanskje ikke en gang vet at de ønsker seg, sier han i meldingen.

Egmont Hjemmet Mortensen feirer sitt 100-årsjubileum med 500 gjester i Det Norske Teatret torsdag 24.november.

Noen milepæler:

1911: Aktieselskabet Hjemmet stiftes i Kristiania

1933: Bladcentralen ble etablert av syv konkurrerende forlag

1962: Trykkeriet på Frysja står ferdig

1977: Hjemmet blir det største bladet i Skandinavia

1981: Norske Egmont AS etablert som eierselskap for de norske virksomhetene. Hjemmets Bokforlag skilt ut som eget aksjeselskap

1992: Hjemmet AS og Ernst. G. Mortensens Forlag fusjonerer med Orkla Media og Egmont på eiersiden. Hjemmet Mortensen AS blir en realitet.

2008: Egmont blir eneeier

Annonsebilag