NA24.no

HM beholder trykkeriet

Sist oppdatert:
Hjemmet Mortensen beholder HM Trykkeri. Kutter 21 stillinger og setter ned lønnen.

Hjemmet Mortensen har besluttet å videreføre driften ved Hjemmet Mortensen Trykkeri på Frysja i Oslo.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Omfattende restrukturering
Dette skjer etter at selskapet er blitt enig med de ansattes organisasjoner om en betydelig omstrukturering ved trykkeriet. Trykkeriet er en av Norges største grafiske virksomheter og en av Oslos største gjenværende industriarbeidsplasser, skriver Hjemmet Mortensen i en pressemelding.

- Vi har i denne prosessen hatt et godt og tett samarbeid med de ansattes organisasjoner. Sammen har vi identifisert og blitt enige om de nødvendige tiltak som muliggjør fortsatt drift ved trykkeriet. I denne prosessen har både de ansatte og bedriften strukket seg langt for å kunne redde flest mulig arbeidsplasser. Jeg er i dag veldig glad for at vi har lyktes med dette, sier Anne Britt Berentsen, administrerende direktør i Hjemmet Mortensen.

I meldingen heter det at antall ansatte ved trykkeriet reduseres fra 86 til 65 og at dette i størst mulig grad skal skje gjennom naturlig avgang og frivillighet. De ansatte har vært villige til å gå ned 10 prosent i grunnlønn. I tillegg blir antall skift redusert som følge av effektivisering og kapasitetstilpasninger. Flere øvrige interne kostnader ved trykkeriet skal også reduseres i løpet av 2009.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Fant ikke kjøpere
Styret i Hjemmet Mortensen besluttet i 2007 at trykkerivirksomheten ikke lenger skulle være en del av selskapets fremtidige kjernevirksomhet og i mars 2008 ble det inngått en intensjonsavtale med danske Stibo Graphics om salg av trykkeriet. Stibo Graphics trakk seg imidlertid fra denne avtalen i august 2008. Hjemmet Mortensen har på nytt forsøkt å finne kjøpere til trykkeriet, uten hell.

- Etter at det ble kjent at det nå ikke finnes interesserte kjøpere av trykkeriet, har vi foretatt en meget grundig vurdering av om Hjemmet Mortensen skulle drive trykkeriet videre på et markedstilpasset prisnivå, eller om vi skulle inngå avtaler med eksterne trykkerier. Ut fra en samlet vurdering, har vi nå besluttet å opprettholde driften ved trykkeriet, sier Berentsen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere