*Nettavisen* Økonomi.

Høiness avvist av Høyesterett

Mandag møtte Mona Høiness familien til Synnøve Alver Urdahl ( i bakgrunnen) i striden om arven på på cirka 100 millioner i Oslo byfogdembede mot familien til Synnøve Urdahl (i bakgrunnen)

Mandag møtte Mona Høiness familien til Synnøve Alver Urdahl ( i bakgrunnen) i striden om arven på på cirka 100 millioner i Oslo byfogdembede mot familien til Synnøve Urdahl (i bakgrunnen) Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Vant ikke fram mot Hegnar Online.

10.02.14 16:02

Høyesteretts ankeutvalg sier nei til at Mona Høiness får anke dommen fra lagmannsretten.

Utvalgets avgjørelse var klar fredag.

Taus om avgjørelsen

Høiness krevde erstatning fra nettstedet Hegnar Online, som eies av Trygve Hegnar, for ikke å ha fjernet seksuelle utsagn om henne som var skrevet på nettstedets debattforum.

I domsslutningen fra lagmannsretten heter det at anken forkastes og at Mona Høiness må betale Hegnar Media, og redaktør Stein Ove Haugen, 183.380 kroner i saksomkostninger.

Les mer: Nytt sexsjikane-tap for Høiness

De tre utsagnene som Høiness saksøkte Hegnar Online for i kjølvannet av en artikkel i magasinet Kapital, der Trygve Hegnar er eier og redaktør. Saken handlet om om den såkalte arvesaken, der Mona Høiness arvet millioner fra en gammel kvinne hun var verge for.

Høiness mente at Hegnar Online ikke hadde utøvet sitt redaktøransvar og fjernet de sjikanøse meldingene.

Ville ha 275.000 kroner

Nettstedet ble felt for de tre utsagnene i Pressens Faglige Utvalg (PFU), som mente at utsagnene var grove. Likevel mente Hegnar Online i retten at selskapet ikke hadde juridisk ansvar.

I Oslo tingrett hevdet Hegnar Online at de bare formidler ytringer, men ikke er ansvarlig for innholdet og at Mona Høiness heller burde ha politianmeldt personene som skrev dem på debattforumet. Mona Høiness krevde derimot 275.000 i erstatning fra Hegnar Online og dets redaktør.

Nettavisen har vært i kontakt med Høiness, som ikke ønsker å kommentere avgjørelsen.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kommentar fra ansvarlig redaktør Stein Ove Haugen i Hegnar Online.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.