NA24.no

(PBS)

Holder fingrene unna Teletubbies

Sist oppdatert:
EU mener at den polske regjeringen bør la Teletubbies få vises i fred.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Polens konservative regjering ønsker ikke at Teletubbies blir vist på landets tv-kanaler, ettersom den ser på det som homoseksuell propaganda. Men landet får liten støtte av EU, ifølge Reuters.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Barneomudet Ewa Sowinska, som er regjeringsoppnevnt, sier at hun er bekymret over at det populære barneprogrammet promoterer homoseksualitet. Hun sier også at hun vil spørre psykologer om dette er tilfellet.

- Tror på frihet
- Jeg la merke til at Tinky Winky har en dameveske, men jeg visste ikke at det var en gutt. Først trodde jeg at vesken ville være en byrde for denne Teletubbien. Senere lærte jeg at dette kan ha en homoseksuell undertone, sier hun, ifølge Reuters.

EU på sin side distanserer seg fra Sowinskas uttalelser om at regjeringen bør stanse programmet og mener at mediefriheten er det viktigste.

- Kommisjonen tror på frihet i mediene, sier en talsmann for EU, ifølge Reuters.

Høstet kritikk
Polens høyrevridde regjering har tidligere fått kritikk fra menneskerettighetsgrupper og EU etter å ha utsatt homofile for diskriminering.

Polens utdannelsesminister Roman Giertych har foreslått lovendringer som åpner opp for at lærere som oppfordrer til homoseksuell livsstil skal få sparken, samt å forby homooppfordringer i skolen. Polen ble medlem av EU i 2004.

Teletubbies er en ti år gammel populær serie som består av fire rundt og fargerike karikaturer som elskes av barn over hele kloden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere