NA24.no

Hollywood freser mot Canada

(David McNew/Getty Images/AFP)
Sist oppdatert:
Ny undersøkelse får filmstudioene til å rase mot det fredelige nabolandet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En ny analyse av interesseorganisasjonen Motion Picture Association of America viser at mellom 30 of 40 prosent av alle piratkopierte DVD-plater som selges i USA har blitt laget i Canada, ifølge New York Times.

NA24 - din næringslivsavis

Canadierne har smuglet med seg håndholdte videokameraer inn på kinosalene og kopiert rått av filmene. Som et resultat av dette varsler nå filmselskapet at de kan ta drastiske skritt.

- Profesjonell gjeng
Filmstudioet 20th Century Fox Film vurderer å holde tilbake filmene de lager. Slik at de ikke blir sluppet så tidlig på det canadiske markedet, og filmindustrien generelt skriker om at de canadiske lovene må bli strengere. En kinokjede har gått til det skritt at de har utstyrt ansatte med nattkikkertbriller slik at de lettere kan få has på de som filmer.

- Det er en profesjonell canadisk kameragjeng og de er veldig, veldig gode på det de gjør, sier John G. Malcolm, direktøren for antipiratkopiering for Motion Picture Association of America, ifølge New York Times.

Forskjellige lover
En stor årsak til at de piratkopierte filmene i USA har såpass stort canadisk innslag skyldes at lovene i USA har blitt vesentlig mye strengere i USA, mens det fortsatt er ganske fritt frem i det nordlige nabolandet.

En talsmann for landets myndigheter sier de er usikre på hva de vil foreta seg, om noe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere