NA24.no

Hombres skuffet TVNorge

Seerne var med på premieren, men så forduftet de en etter en.

TVNorges dramasatsing Hombres begynte bra. Da første episoden ble sendt fulgte 177.000 seere Christian Skolmen og Pia Tjelta. 16 programmer senere var 87.000 borte.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

- Vi mener den fortjente flere seere og dette er under det vi forventet oss av Hombres, sier TVNorges informasjonsdirektør, Jens-Petter Gjelseth, til NA24 Propaganda.

Gjennomsnittet for serien på 16 episoder ble noe bedre enn finalen, 98.000 fulgte serien i snitt fra start til slutt. Likevel er det labre tall for en så pass stor satsing.

- Det kan ikke forklares på mange andre måter enn at seerne mener det ikke svarte til forventningene, en oppfatning jeg ikke deler, sier Gjelseth.

Vil ha drama
Den største gruppen seere var kvinner mellom 24 og 30 år som 14 prosent av de som fulgte dramaserien. Det er kommersielt interessant for TVNorge, selv om seertallene er lave.

Hombres er heller ikke den første egenproduserte satsingen som har fått forholdsvis lav oppslutning på TVNorge denne våren.

- For å understreke dette, så har ikke de totale seertallene vært på høyde, men demografien - eller de seerne som er kommersielt viktig for oss, ser på.

Satser videre
Lave tall til tross, TVNorge vil ikke gi opp dramasatsingen med det første.

- Vi har bestemt oss for å se videre på drama, dette kommer ikke til å endre på denne bestemmelsen og vi vil være på jakt etter nye muligheter til å lage drama.

- Det er jo et tøft mål etter slike tall.

- Jo, men vi har tro på at dette skal gå seg til. Vi har gjort forsøk på en dag, og så at den ikke gjorde det så godt i Sverige, men vi har stor tro på dette og vil fortsette å satse på dette området, avslutter Gjelseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere