NA24.no

Huitfeldt utsetter høringsfrist

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Medieansvarsutvalget trenger mer tid.

På bakgrunn av angrepene på regjeringskvartalet og Utøya har Kulturdepartementet besluttet å utsette fristen for innspill til Medieansvarsutvalgets utredning. Ny frist er 1. januar 2012.

Kulturdepartementet viser til at Medieansvarsutvalgets utredning, NOU 2011:12 ”Ytringsfrihet og ansvar i en ny mediehverdag”, tar opp flere spørsmål som har blitt særlig aktualisert av angrepet 22. juli. Dette gjelder for eksempel spørsmålet om ansvaret for brukerskapt innhold (inkl. nettdebatter), både i redigerte medier og i medier uten en sentral redaktørfunksjon. Et særlig spørsmål i denne sammenheng er plassering av ansvar for anonyme ytringer.

- Vi ønsker en balansert vurdering av spørsmålene som reises av Medieansvarsutvalget, og ser derfor behovet for noe mer avstand i tid. Derfor har vi valgt å utsette høringsfristen to måneder, sier statsråd Anniken Huitfeldt i en melding.

Kulturdepartementet har besluttet å utsette høringsfristen til 1. januar 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere