*Nettavisen* Økonomi.

Hundrevis kan miste jobben

Microsoft sjefen Steve Ballmer må kutte for å få råd til bred omstrukturering av markedsavdelingen. Foto: (Microsoft)

Microsoft varsler om nedbemanning.

Flere hundre ansatte i Microsoft står i fare for å miste jobbene sine, som følge av en bred omstrukturering av markedsavdelingen.

Kuttrunden skal ikke være endelig besluttet og planene kan følgelig bli endret. Omfanget vil neppe være tresifret. Det sier kilder med kjennskap til prosessen, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

PC salget synker
Analyseselskapene IDC og Gartner melder begge at det globale pc-markedet krympet fra fjerde kvartal 2010 til fjerde kvartal 2011. Begge er også enige om at pc-markedet vil preges av vedvarende problemer i første halvår 2012, blant annet fordi harddiskmangelen etter flommen i Thailand da vil gjøre seg gjeldende for alvor, melder Digi.no.

Les også: Kaos i harddisk-markedet

Årsaken til omstillingen hevdes å være at toppsjef Steve Ballmer er misfornøyd med hva de får igjen for alle pengene de bruker på markedføring.

Ifølge Bloomberg brukte Microsoft i fjor 13,9 milliarder dollar på salgsfremmende tiltak, opp 5,5 prosent fra året før. Anslagsvis 25.000 av selskapets rundt 90.000 ansatte oppgis å ha en stilling innen salg eller markedsføring.

Flyttes rundt
Det har svirret rykter om en forestående nedbemanning, bekrefter Business Insider. I en såpass stor organisasjon som Microsoft er det imidlertid ikke uvanlig at ansatte, og tidvis hele produktavdelinger blir lagt ned, samtidig som de ansetter nye hoder til andre oppgaver. Det er en del av dynamikken i store internasjonale selskaper.

Microsoft kom tirsdag med et resultatvarsel, hvor de nettopp advarte om at omsetningen og fortjenesten i Windows-divisjonen blir dårligere enn forventet.

IDC tror de globale pc-leveransene vil vokse med 15 prosent fra fjerde kvartal 2011 til fjerde kvartal 2012. De venter at det vil leveres til sammen 371 millioner pc-er verden over i 2012, 5,4 prosent mer enn i 2011. I 2011 ble det levert 352 millioner pc-er, mot 347 millioner i 2010.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.