Hva avslører de neste uke?

Daniel Ek og Martin Lorentzon grunnlegerne av Spotify

Daniel Ek og Martin Lorentzon grunnlegerne av Spotify Foto: Spotify

Spotify hevder de skal ta en annen retning.

23.11.11 12:36

Apple lanserte sin nyeste musikk tjeneste for en uke siden. Google kom noen dager senere. Nå sier Spotify at de har noe i ermet også. Den svenske streaming musikktjenesten har nettopp sendt ut en mystisk invitasjon til en pressekonferanse 30.november i New York.

De nevner selvsagt ikke hva de skal vise frem, men hevder altså at Spotify skal ta en ny retning.

Sjelden med store events
Det er relativt sjelden at Spotify avholder slike store presse-eventer, så forventningene er høye. Både Apple og Google introduserte nye, musikkrelaterte produkter forrige uke, så Spotify vil tydeligvis ikke være dårligere.

AllthingsD spurte Spotify PR for mer info og fikk dette svaret i en epost til avisen:

- Vi i Spotify, vil kontinuerlig fornye og levere spennende nye opplevelser for våre brukere. I New York 30. november, skal vi holde vår første pressekonferanse for å avsløre den siste store utviklingen fra Spotify - og en ny retning for selskapet. Arrangementet vil bli holdt av CEO og grunnlegger Daniel Ek, sammen med «spesielle gjester».

Så det er på tide å begynne å gjette:
Det er et par åpenbare ting som Spotify kan legge til i produktutvalget ifølge Peter Kafka journalist i AllthingsD :

- I Europa, for eksempel, tilbyr Spotify en MP3-butikk, slik at brukerne kan kjøpe sanger direkte fra tjenesten i stedet for å bruke iTunes eller Amazon (og nå, Google). Men den amerikanske versjonen av tjenesten har ikke dette.

Han antar også at vi vil se en iPad app for tjenesten på enkelte punkt, men kanskje en som fungerer mer som en fjernkontroll / konsoll enn en fullverdig klient.

Selskapet har generelt unngått store lanseringer generelt - da den rullet ut i USA denne sommeren, for eksempel, gjorde de det uten noen gang å sette Ek scenen. Så enten har selskapet noe virkelig stort i ermet, eller så er det risiko for at mange blir skuffet.

NA24 Propaganda følger saken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.