NA24.no

Høygravide Kathrine knuste konkurrentene

Foto: Espen Solli, TV 2
Sist oppdatert:
Slo også Jens og Erna.

Torsdag var Kathrine Moholt som har termin i august tilbake på TV 2. «Allsang på Grensen» fikk en kjempestart.

Over 362.000 seere så sesongpremieren for programmet som nå er inne i sitt syvende år på rad. Til sammenligning hadde premieren i 2012 «bare» 299.000 seere.

- Programmet er vær- og gjesteavhengig. Det påvirkes også av hva som går på de andre kanalene, sier Thomas Høiby, TV-ekspert i MindShare, til Nettavisen.

Vant TV-kvelden

«Allsang på Grensen» hadde 39 prosent av alle seerne som så på TV i det aktuelle tidsrommet. Høiby forteller at det var en overvekt av kvinner som fikk med seg showet som spilles inn på Fredriksten Festning i Halden.

På premierekvelden kom Carola for å synge sine største hits. I tillegg hadde gravide Kathrine Moholt besøk av Kurt Nilsen og Marion Ravn. Moholt er gravid med sitt tredje barn, og terminen er i august.

- Det var TV2 som vant TV-kvelden torsdag. NRK hadde en lavere seerandel, fortsetter Høiby i Mindshare.

Ikke fornøyd med Stenstrøm

Moholt var ikke alene om å være tilbake på skjermen torsdag kveld. Etter TV 2-nyhetene fikk seerne gjensyn med pensjonerte Oddvar Stenstrøm. I «Duellen» ble Erna Solberg og nyopererte Jens Stoltenberg plassert ansikt mot ansikt, med Stenstrøm på sidelinjen.

- Programmet hadde 310.000 seere. Det er ikke veldig imponerende når de har to statsministere på besøk. Programmet burde hatt større interesse, sier Høiby i Mindshare.

Programmet hadde en seeroppslutning på nesten 30 prosent.

- Stenstrøm hadde også fallende seertall underveis. Jeg håper dette tar seg opp fram mot valget, forsetter TV-eksperten.

Felles for de to programmene er at de fenger flest seere over 40 år.

Uenig med TV-ekspert

Oddvar Stenstrøm er ikke enig med Høiby. Han er fornøyd med premieren på statsministerduellen.

- De som sier noe annet vet ikke hva det dreier seg om. Tallene viser at hver tredje TV-seer fulgte programmet, sier han til Nettavisen.

Han innrømmer at han var nervøs før det direktesendte programmet.

- Jeg har aldri hatt så liten innflytelse som jeg hadde i går. Jeg synes at Jens og Erna gjorde det bra. Vi var veldig avhengig av at de leverte, sier programlederen.

Det står igjen to programmer av «Duellen». Det første i begynnelsen av august og det siste rett før valget.

- Dette blir nok bare bedre og bedre. Nå vet Jens og Erna hva det er, sier Stenstrøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere