NA24.no

Hyllet seg selv

Sist oppdatert:
Det glitret i lysekronene på Oslo Plaza da reklamebransjen hyllet seg selv. Eirik Hovland stakk av med den gjeveste prisen. Se bildene her.

Try, Kitchen, BBDO, Dinamo og Grey vant alle to gull hver under årets Gullblyant. I tillegg tok DDB Oslo et solid jafs av den øvrige prispotten. Byrået innkasserte ti diplomer, sju sølv og ett gull.

Æresprisen Gullblyanten gikk til tekstforfatter Eirik Hovland fra DDB Oslo. Etter 13 år i bransjen blir han karakterisert som en svært klok reklamemaker. Ifølge juryen bærer arbeidet hans preg av at han er grundig og gjennomtenkt.

- Etter en slik kveld føler jeg at det bare kan gå nedover. Én ting er sikkert - og det er at jeg skal sent hjem i kveld, strålte Hovland til NA24 Propaganda mellom alle gratulasjonene.

Stolt Kitchen-sjef
Hvert år kjemper omtrent 1000 bidrag i NM i reklame - Gullblyanten. I år er antallet 910 – mot 1038 i fjor. Tekstforfatter Tore Woll og art director Erlend Klouman Høiner fra Try vant gull i kategorien film – en av de mest prestisjetunge prisene. Duoen utpekte seg også i antall diplomer – på linje med Kitchens Maria Myhre og Marit Rui.

Kitchen var nesten mer på podiet enn i salen, og byråsjef Haakon Dahl hadde selvsikkerheten intakt.

- Det svinger alltid, men Kitchen er det byrået som har klart seg best de siste tre årene - og har vunnet flest priser. Det er jeg utrolig stolt av, sier han til NA24 Propaganda.

Dahl mener oppskriften ligger i å alltid fokusere på reklame som kan skape forandring – og at byrået slik tiltrekker seg attraktive kunder som djuice - som vant kveldens kundepris. Og erkerivalen unnet tilsynelatende Kitchen alt godt denne kvelden.

- To ord til Propaganda, Try?

- Fin kveld. Hehe. Det er to ord. Neida, vi kniver med Kitchen om å være best. Jeg tror de slår oss på antall priser i kveld, men det er helt i orden, blinker Kjetil Try i Try reklamebyrå.

Han er «veldig happy» over to gull og tre sølv.

- Ikke minst er jeg glad over gullet i filmkategorien. Dette er ikke så viktig, men det er moro. Jo – litt viktig er det forresten, korrigerer han seg selv.

Nytt dreamteam
Litt unna sitter Cecilie Aarvåg (24) og Turid Tollefsen (25). Westerdals-studentene er på Gullblyanten for første gang.

- Vi er det neste dreamteamet til Try. Vi har nettopp hatt to ukers praksis der, og håper å få komme tilbake når vi skal ha praksis til neste år.

- Hvorfor akkurat Try?

- Vi har lyst til å jobbe med tv-reklame, og føler at vi passer inn der. Venninnene våre som jobber i Try har mye godt å si om byrået – folka er ned på jorda... hva heter det... Joviale! Vi er ferdige i 2008, da begynner vi der. Skriv det!

Sjekk hvem andre som vant her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere