NA24.no

Høyresiden klar med TV-reklame

Det er bare opp til TV2 om de tør sende politisk reklame før valgkampen.

I fjor høst ble det klart at den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) ga TV Vest rett i at de kunne sende TV reklame for partiet Pensjonistpartiet i 2003. Men myndighetene har ikke godtatt politisk TV-reklame av den grunn.

NA24 Propaganda – Norges største medienettsted

Men både Høyre og Fremskrittspartiet, som begge er for politisk TV-reklame, er klar til å trosse forbudet dersom TV2 ønsker å sende.

- Vår film kan være på lufta innen fire timer hvis TV2 bestemmer seg for å sende politisk reklame, sier generalsekretær Geir A. Mo i Fremskrittspartiet til Dagens Næringsliv. Han sier til avisen at de har planlagt valgkampen som om TV-reklame er et lovlig virkemiddel.

Også Erna Solberg i Høyre er klar til å vise film for norske TV-tittere, og ønsker å komme raskt på.

- Vi har bedt TV2 om å vise filmen. Men jo lengre opp mot valget TV2 venter med å bestemme seg, vil vi ha stadig færre midler igjen på valgkampbudsjettet til å sende filmen, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

TV2 på sin side har bestilt en juridisk betenkning om de kan sende politisk TV-reklame eller ikke, opplyser kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy til Dagens Næringsliv, men de har ennå ikke bestemt seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere