NA24.no

Redaktør Turid Røste har ledet utviklingen av bladet i 13 år. Hun mener Hytteliv «et hjerteblad» som hyttefolk bare må ha.
Redaktør Turid Røste har ledet utviklingen av bladet i 13 år. Hun mener Hytteliv «et hjerteblad» som hyttefolk bare må ha. Foto: Bjørn Inge Karlsen

«Hyttefolk» vil ha «Hytteliv»

Egmont har solgt bladet «Hytteliv» i 40 år.

Norges største hyttemagasin, Egmont Hjemmet Mortensens «Hytteliv», runder 40 år. I den velutstyrte jubileumsutgaven som er i salg fra i dag, kan leserne følge bladet fra 70-tallshyttelivet til dagens langt mer moderne fritidsboliger.

Bladet, som i juli 1972 kom ut for første gang, het da Hyttefolk og var organ for Norges Hytteeeierforbund. Det handlet om hyttepolitikk og kostet – tre kroner! Bladet var et talerør for forbundet og for de mange hytteeierne som ønsket hjelp for å få hytta mer funksjonell og komfortabel. Ingen sak var for liten eller vanskelig å ta opp, og utholdenheten var stor. Ett eksempel er den langvarige debatten om hyttedoer og forurensning, en sak som først fant sin løsning på 1980-tallet.

I 1978 ble Hyttefolk omdøpt til Hytteliv. Fra da av ble livsstil dominerende og hyttefolkets særinteresser måtte vike for et bredere fokus. Målgruppen besto ikke lenger bare av hytteeiere, men også av hyttedrømmere.

Og slik er det fortsatt. Ifølge redaktør Turid Røste som har ledet utviklingen av bladet i 13 år, er Hytteliv «et hjerteblad» som hyttefolk bare må ha!

– Hytteliv har i alle disse 40 årene fulgt norske hytteeiere med gode råd og vink, med inspirerende artikler og mengder av nyttestoff, både for de fingernemme og for oss andre som ikke er fullt så praktisk anlagt, sier redaktøren, i en melding.

Bladet har svært lojale lesere. Få magasiner kan skryte på seg toårsabonnenter, Hytteliv har 13 000! Et opplag på ca 50 000 og 354 000 lesere, viser at Hytteliv er svært kjærkomment hos nordmenn i alle landsdeler.

– Dette er nordmenns eget hyttemagasin. Vi tar vare på de gode tradisjonene, samtidig som vi søker å inspirere til fornyelse. Det gjør vi gjennom spennende hyttereportasjer, gjør-det-selvstoff og artikler om hvordan du med enkle midler kan gjøre hyttehverdagen enklere, morsommere og enda mer givende, sier Turid Røste, i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere