I ekstase etter trekantsex

Pia Dailey Christoffersen, Thomas Albertsen Dahlen og Marie Kinge har satt fart i mange typer diskusjoner med «Trekant».

Pia Dailey Christoffersen, Thomas Albertsen Dahlen og Marie Kinge har satt fart i mange typer diskusjoner med «Trekant». Foto: Fotograf: (Ole Kaland/NRK)

- Det er helt vanvittig, sier Håkon Moslet.

04.11.10 12:44

Premieren på det omdiskuterte programmet «Trekant» hadde 416.000 seere, og en markedsandel på 24,2 prosent onsdag.

Det gjør programmet til det mest sette på NRK3 noensinne, melder rikskringkasteren.

- Dette er jo en pangstart for serien, og ny rekord for NRK3, sier Hilde Thoresen i NRK Analyse i meldingen.

- Dette er historien om en liten serie på en liten kanal som har blitt til et TV-fenomen, det er helt vanvittig. Det viser at vi har laget et program om noe mange er engasjert i. Det er blitt et bra program, og at vi når ut til så mange mennesker er utrolig hyggelig, sier Ung-redaktør Håkon Moslet, i meldingen.

Hypet
At seertallene på premieren skulle bli høye har ligget i kortene. For sjelden har et norsk program fått så mye oppmerksomhet før første sending.

Flere kristne aktører har vært på banen og gått ut mot programmet før første episode.

Blant annet har det vært snakk om spesielt en scene i episode to av serien som visstnok skulle vise en pornofilminnspilling.

NRK selv har tidligere meldt at de hadde fått flere hundre klager før første sending.

Hallik?
Informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband har blant annet dratt paralleller mellom det NRK bedriver og hallikvirksomhet.

- I programmet ber NRK ungdommen om å finne sine egne grenser, samtidig som vi ser tre ungdommer som tydeligvis blir pushet til å tøye sine egne grenser. De må fortelle hva slags erfaringer de har med oralsex, de må forsøke å puste seg til en orgasme. Jeg ser jo at programmet presenteres som at disse tre skal være deltakere, og det er min hovedinnvending mot det. For meg så blir det noe hallikaktig over dette. Det virker som om NRK tenker at for å lage et godt program så må de utlevere og innvadere mennesker, sa Ottosen til Side2.

Ottosen stiller spørsmålstegn ved om NRK har tenkt på konsekvensene av at ungdommene deltar i programmet.

- For meg handler sex om noe intimt og personlig at det finnes grenser for hva du sier til det norske folk åpent på TV. Jeg opplever at her pusher man grensen, og det skjer med unge mennesker som kanskje ikke helt skjønner rekkevidden av dette. Hvordan vil disse se tilbake på dette programmet om ti år, når de kanskje prøver å få et seriøst forhold til å fungere?.

Les mer: - NRK blir hallikaktige

Sexfokus
Programmet som dreier seg om seksualundervisning består av åtte episoder.

Programlederne er Pia Dailey Christoffersen (22) fra Larvik, Thomas Albertsen Dahlen (19) fra Ekne i Nord-Trønderlag og Marie Kinge (18) fra Oslo flyttet sammen i et kollektiv i Oslo, der de over en lengre periode utforsker sexlivet - på godt og vondt. De ble silt ut av en søkergruppe på mer enn 350.

Ifølge NRK blir deltakerne «introdusert for alt fra ulike sexstillinger og tantrisk sex, til møte med eksperter og fetisjer, som du sannsynligvis aldri har sett før».

Har sagt nei
Det har vært tilfeller der de tre har blitt spurt om å gjøre ting de selv ikke har følt seg komfortable med, og derfor sagt nei til å gjøre.

- Jeg ble spurt om jeg ville være naken, men det sa jeg nei til, og det ble akseptert med en gang, sa Pia til Side2.

Les mer: - Flaut å se meg selv på TV

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.