*Nettavisen* Økonomi.

Iam.no vil ikke gi innsyn

Foto: (Faksimile Iam.no)

Krever at deres redegjørelse til Datatilsynet forblir hemmelig – og gir ikke svar på alt.

16.10.09 11:31

Nettstedet Iam fikk mildt sagt en turbulent start med massiv negativ mediedekning, store protestaksjoner og en rekke drapstrusler til personene bak tjenesten. Flere mente at nettstedet var ulovlig.

All stormen fikk Datatilsynet til lå reagere raskt, og sendte et brev til nettstedet der de krevde å få svar på en rekke spørsmål. Dette inkluderte blant annet om de hadde tillatelse til å behandle personopplysninger og hvordan de sikret at opplysningene var korrekte.

Nå har nettstedet svart på dette brevet, men ifølge NRK så krever selskapet at store deler av brevet unntas offentlighet, fordi det er snakk om bedriftshemmeligheter.

I brevet skal selskapet ta kritikk på flere områder, men vil ikke forklare i detalj hvordan de sikrer at opplysninger er korrekte, hvordan de sikrer at personer som har hemmelig telefonnummer ikke dukker opp – og hvordan de jobber for å rette opp uriktige opplysninger.

– Vi får vite om hvem som er virksomhetens informasjonsleverandører, men ikke konkret om hvordan Iam.no er bygd opp, sier Kim Ellertsen, avdelingsdirektør i Datatilsynet, til NRK.

Iam kjøper i utgangspunktet sine opplysninger fra Easy Connect, som driver nummeropplysningen 1890. Disse opplysningene kobles opp mot Google-søk, som ofte gir ukorrekte resultater – da det som regel er mange som har likt navn.

Annonsebilag