NA24.no

Ikke helt på Druen

(Scanpix)
Finansfolkets favoritt selger ikke like mye som før.

Solen skinner ikke like sterkt på den populære restauranten på Aker Brygge. Selskapet Drueklasen, som driver den populære restauranten Druen på Aker Brygge, hadde en nedgang i inntektene på 6,3 millioner kroner i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Det ble drukket og spist for 77,7 millioner kroner i fjor fra 84 millioner kroner året før. En del nedgangen på inntektssiden skyldes at Druen i Trondheim ble solgt ut av Drueklasen. Restauranten dro inn 18 millioner kroner til selskapet i 2006, før det ble solgt.

Driftsresultatet for Drueklasen ble nesten halvert fra 8,2 millioner kroner til 4,8 millioner kroner i fjor.

En aksjegevinst på én millioner kroner i året før gjorde at finansinntektene havnet på pluss siden med 151.000 kroner. I fjor var det ingen gevinst og finansposten endte med 736.000 kroner i minus.

Totalt endte året med et resultat på 2,9 millioner kroner, fra 7,6 millioner kroner året før.

Selskapet har 5,1 millioner kroner i banken i fjor. Egenkapitalen økte fra 5,8 millioner kroner til 7,3 millioner kroner. En økning fra 16,3 prosent til 20,3 prosent ved fjorårets utgang.

Totalt har Drueklasen 28,5 millioner kroner i gjeld.

Styret i selskapet foreslo å ta ut 1,5 millioner kroner i utbytte av overskuddet, mens 261 609 blir overført til egenkapitalen.

Druen vinstue, som den opprinnelig het, ble etablert på Aker Brygge i 1986 av de tre tidligere økonomene Anne Katrine Koppang, Gry Holm og Kristin Havig-Gjelseth med en lidenskap for mat og vin.

Druen har gått fra å være vinstue til å bli vinrestaurant.

I Trondheim hadde selskapet to Druer, Druen på Torvet (februar 1997 til 2005) og Druen på Nedre Elvehavn (april 2003 til 2006). I tillegg eier og driver de tre en gastrobar, Åpenbar, og en pizzarestaurant, Tante Olivia på Aker Brygge i Oslo.

Det lyktes ikke NA24 å komme i kontakt med de tre jentene torsdag ettermiddag.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere