NA24.no

Intensivt reklamemarked i Norge

«Det er nice med noe nytt»
«Det er nice med noe nytt» Foto: Skjermdump
Norge topper listen over reklameomsetning.

En ny rapport fra IRM (Institutet för reklam- och mediestatistik) viser at Norge er det nest mest reklameintensive markedet i verden. Bare i Australia omsettes det mer i reklamemarkedet pr innbygger. Når det gjelder Internettreklamen er omsetningen pr innbygger høyest i Norge. Til tross for at avislesningen er i den absolutte verdenstoppen så er reklameomsetningen i dagspressen høyere i Østerrike.

Totalt sett økte verdien av reklamekjøpene på det norske markedet med nær 5 prosent i 2010. I første tre kvartal 2011 har veksttakten holdt seg, noe som viser at den underliggende veksten på det norske reklamemarkedet er sterk til tross for Euro-uroen. I sammenlikning med store deler av Europa har den økonomiske utviklingen i Norge mye vært sterk.

- At Norge er best i verden i avislesning (og langrenn) er vel kjent, men nå topper også Norge listen over reklameomsetning på Internett pr innbygger, sier IRMs daglige leder Magnus Anshelm. Som fortsetter å fortelle at den østerrikske dagspressen er den eneste om omsetter mer penger pr innbygger enn den norske. På TV-markedet ligger dog Norge langt etter andre land, men til tross for dette er omsetningen av TV-reklamekroner pr innbygger klart høyere enn i det øvrige Norden, sier Daglig leder i IRM, Magnus Anshelm i en melding .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere