Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Interessen for VGTV stuper

FENGER IKKE: VGTV på tradisjonell TV er ingen suksess. Dette bildet er tatt før kanalen kom på luften.
FENGER IKKE: VGTV på tradisjonell TV er ingen suksess. Dette bildet er tatt før kanalen kom på luften. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
– Dette er ikke levedyktig, sier TV-ekspert.

VGTV lanserte TV-kanal i november. Så langt har det ikke gått bra. Interessen for kanalen stuper og seertiden er godt og vel halvert, viser ferske tall fra mediebyrået MEC.

Nesten 180.000 seere var innom kanalen hver dag i starten. Nå er antallet redusert til 135.000 seere. Seertiden er heller ikke noe å skryte av. Den faller fra 23 minutter til 11 minutter.

– På tradisjonell TV er VGTV en helt ubetydelig kanal, og utviklingen er langt ifra positiv, sier TV-ekspert Glenn Engebretsen i MEC til Nettavisen.

– Så nå ber du annonsørene holde seg unna?

– Ja, hvis de ikke får reklameplassen veldig billig, sier Engebretsen.

VGTV skal primært være en nyhets- og aktualitetskanal. Likevel, sammenlignet med andre nisjekanaler når bare VG konkurrentene til knærne.

– Kan kanalen fortsette?

– Dette her er ikke levedyktig. Kanalen har fått en veldig tøff start, sier Engebretsen.

Ikke så opptatt av tradisjonell TV

VG-sjef Torry Pedersen er ikke uenig med TV-eksperten, men han påpeker at det er flere TV-kanaler som har vært gjennom en trang fødsel.

– TV 2 Nyhetskanalen hadde de første månedene av sin levetid en markedsandel på 0,3 prosent, og økte gradvis opp gjennom årene. En nyhetskanal vil generelt sett aldri kunne bli en stor del av seermassen. Den største nyhetskanalen i Tyskland har til sammenligning en markedsandel på 1,1 prosent, sier VG-sjefen.

(Saken fortsetter under bildet.)

IKKE FORNØYD: TV-ekspert Glenn Engebretsen er ikke fornøyd med seertallene til VGTV.

– Vi må selvsagt over tid få noen flere seere på lineærkanalen, men som jeg har prøvd å si i noen dager: Det er ikke kjernepunktet i vår TV-strategi, fortsetter han.

Flytter ikke kanalen

VGTV har inngått en eksklusiv distribusjonsavtale med Canal Digital, og kanalen har en sjuendeplass på kanallisten til kabelkundene.

På tross av den negative utviklingen for kanalen vil ikke Canal Digital flytte på kanalen til fordel for en annen med flere seere. Det opplyser en talsperson for selskapet til Nettavisen.

VG-sjefen utelukker at de lave seertallene vil føre til redusert bemanning i redaksjonen.

– Det er ikke sånn vi holder på. Vi prøver å utvikle virksomheten kontinuerlig, og det foreligger ingen planer om det i VG på nåværende tidspunkt, sier VG-sjef Torry Pedersen.

Mer pop på nett

På internett går kanalen heldigvis bedre for VG-sjefen.

– Vi har en økning med over 50 prosent, og vi hevder oss mot de store TV-kanalene. Nå har selvsagt NRK og TV 2 lengre seertid på de digitale flatene enn det vi har, og NRK har flere startende strømmer, sier Pedersen.

– Vi hadde selvfølgelig håper at det hadde kommet noe mer penger litt fortere, men vi får se. Dette er enten genialt, eller så er det ikke det. Da er det relativt dumt, sier VG-sjefen og ler.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!