*Nettavisen* Økonomi.

Internett viktigere en TV

Illustrasjonsfoto: TV har nå en markedsandel på 38,9 prosent mot 36 prosent for samme periode i fjor. En vekst i april på 10,3 prosent. Foto: AFP PHOTO / ALAIN JOCARD

Fjernsynsoppslutningen varierer med årstidene.

12.03.12 16:05

Fjernsynets viktighet i livene våre varierer med årstidene, mens viktigheten av internett er mer eller mindre konstant. Dette er konklusjonen i en undersøkelsen Infact har utført for NextGenTel.

Bredbåndselskapet NextGenTel har gjennom en befolkningsundersøkelse tvunget folk til å ta stilling til hva som er viktigst for dem av tv og internett, og de har stilt det samme spørsmålet to ganger med et halvt års mellomrom. Da de i fjor sommer for første gang spurte folk hva de ville valgt dersom de måtte velge mellom tv og internett svarte 38 prosent tv og 40 prosent internett, mens de resterende var usikre. Et halvt år etterpå svarer 46 prosent tv, mens internettoppslutningen er den samme. Fjernsynet er med andre ord langt viktigere for folk om vinteren enn om sommeren.

Se tabellverk her

Direktør for marked og kommunikasjon i NextGenTel, Morten Ågnes, finner masse interessante tendenser i tallmaterialet fra undersøkelsen.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

- Slik vi tolker tallene viser undersøkelsen at internett er en mye større konstant i folks liv enn fjernsynet. Sommeren er jo årstiden for utendørsaktiviteter og lange lyse kvelder, og det er naturlig at fjernsynsoppslutningen er lavere da enn midt på vinteren. Denne undersøkelsen viser imidlertid at internett ikke opplever de samme variasjonene, og det skyldes nok at det i dag er et mye mer mobilt medium enn for bare kort tid siden. Med smarttelefoner og nettbrett har vi jo nettet med oss mer eller mindre hele tiden, sommer som vinter, sier han i en melding

Tendensen i de to målingene er helt klar når det gjelder forskjellene mellom aldersgruppene. Internett er tilnærmet enerådende som foretrukket medium blant dem mellom 18 og 24 år, mens fjernsynet står nesten like sterkt blant dem over seksti.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.