NA24.no

Invester i ditt favorittband

Fans oppfordres til å spytte sparepengene i fremtidens store navn.

Langt ifra noe åpenlyst investeringsvalg i disse trange økonomiske tider, men bransjen er ute med invitasjoner til tross. Fans oppfordres nå til å spytte sparepengene sine i troen på rock 'n' roll, ifølge guardian.co.uk.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Ledelsen bak suksessbandet Kaiser Chiefs og Primal Scream stiller seg bak nettsiden Bandstocks.co.uk som muliggjør finansiell investering i hva de omtaler som fremtidens store navn.

Vågestykket er sydd sammen av mannen bak nettsamfunnet Friends Reunited, Andrew Lewis, samt en advokat påstått rik på erfaring fra bransjen.

Gratis musikk
Platebransjen har slitt de seneste år med ny teknologi og piratkopiering. Enkelte band, som for eksempel Radiohead, har valgt å gi bort musikken sin gratis.

Bandstock tilbyr først og fremst briter å kjøpe en aksje til drøye hundrelappen. Med på kjøpet følger bandets album, bekreftelse av kjøpet på albumets cover og en prosentdel av artistens inntjening basert på salg og lisens.

Prioriteres i køen
Investoren vil også bli prioritert i billettkøen på eventuelle konserter og få muligheten til å kjøpe album utgitt i begrenset antall eksemplarer.

Når bidragene når en viss sum vil pengene bli brukt av artisten til å spille inn ny plate.

Lewis mener Bandstock vil gi artisten større fortjeneste, økt frihet og utvidet opphavsrettslig beskyttelse.

Han håper at suksess vil føre til hyppigere plateutgivelser fra aktuelle artister og større differanse og variasjon i markedet. Likevel innser Lewis at ideen hans avhenger av å engasjere publikum.

- Artister finansiert ved hjelp av Bandstock vil bli markedsført og distribuert gjennom samme nettverk som for eksempel Arctic Monkeys, the White Stripes og Oasis, sier Lewis til guardian.co.uk.

Flere britiske produsenter og artister går nå i bresjen for å markedsføre ideen, så gjenstår å se om modellen på sikt vil bli brukt i det norske musikkmarked.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere