Investorer i eventyrland

Viacom, Time Warner and Disney legger frem sine kvartalsrapporter denne uken.

27.07.09 20:45

Imidlertid er analytikerne kanskje enda mer interessert i å ta del i selskapenes forventinger for tredje og fjerde kvartal.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

For mens medieaksjene har opplevd en solid opptur de siste månedene drevet av håpet om at reklameinntektene vil ta seg opp i årets andre halvdel, stiller en rekke eksperter seg tvilsomme til dette.

Således blir det helt essensielt å se om mediegigantene klarer å overbevise markedet om at fremtidsutsiktene faktisk er så lyse som mange investorer nå håper.

Viacom, som har en portefølje bestående av blant annet MTV, VH1, Comedy Central, TV Land, BET and Nickelodeon, er først ut og legger frem sine kvartalstall tirsdag.

Analytikerne venter et overskudd på 54 cent per aksje, melder MarketWatch.

Til sammenligning tjente selskapet 65 cent per aksje i samme periode i fjor.

Deretter kommer Time Warner og Disney med sine kvartalstall på henholdsvis onsdag og torsdag.

Her anslår analytikerne at TWC vil offentliggjøre et overskudd i størrelsesorden 22 cent per aksje, mens Disney vil ligge på omkring 51 cent per aksje.

For Disneys vedkommende er det også knyttet stor spenning til hvordan det går med selskapets mange fornøyelsesparker. Disse viste seg nemlig å gå svært godt gjennom forrige kvartal til tross for den vedvarende økonomiske lavkonjunkturen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.