NA24.no

F.V: Rune Falstad (CFO), In Kunøe (styreleder) og Claus Hougesen (konsernsjef)
F.V: Rune Falstad (CFO), In Kunøe (styreleder) og Claus Hougesen (konsernsjef) Foto: Coxit PR

IT-lokomotiv toger på

Sist oppdatert:
Atea skal øke omsetningen med hele 50 prosent til 2015 – men først økes utbyttet til fem kroner.

Atea skal doble resultatet med storsatsning på collaboration og consumerization - og skal kjøpe for NOK 4 milliarder

På Ateas kapitalmarkedsdag, som pågår akkurat nå ved selskapets kontorer i København, presenterer ledelsen den nye strategiplanen «Together Towards the Top». Samtidig angis selskapets nye mål for utviklingen frem mot 2015. Målet i den nye strategien er å løfte omsetningen til NOK 30 milliarder i 2015 fra et forventet nivå på cirka NOK 20,3 milliarder i 2011, og fordoble EBITDA til NOK 1,8 milliarder fra et forventet nivå på NOK 900 millioner i 2011.

Atea skal kjøpe opp selskaper til 2015 som vil tilføre en omsetning på 4 milliarder kroner, noe de regner med å bruke om lag 1 milliard kroner på frem til 2015.

Det er nærmere 80 deltakere på ettermiddagens kapitalmarkedsdag i København. De fikk nettopp høre at Atea skal gjøre oppkjøp for NOK 4 milliarder kommende strategiperiode (til 2015), mens resten skal komme fra organisk vekst. Totalt skal omsetningen økes med NOK 10 milliarder til om lag NOK 30 milliarder i 2015. I samme tidsperiode skal EBITDA-resultatet dobles.

Sterke resultater
Atea har en solid finansiell posisjon på bakgrunn av sterke resultater over tid, og evnen til å konvertere disse resultatene til fri likviditet. På bakgrunn av den nåværende solide finansielle posisjon og en

forventet vekst i inntjening og cash flow de kommende år, har styret i Atea ASA i styremøte 23. november 2011 vedtatt å endre selskapets utbyttepolitikk. Selskapet vil øke utbetalingsgraden til 70-100 prosent av netto resultatet justert for normalisert skatt fra dagens 40-60 prosent av netto resultat med en maksimum nettogjeld/EBITDA gearing på 2,0.

Det er styrets mål å tilby aksjonærene konkurransedyktig avkastning gjennom en høy utbetalingsgrad på utbytte. For 2011 vil styret foreslå for generalforsamlingen et utbytte på NOK 5 kroner per aksje.

Reddet fra konkurs
Nordens største IT-selskap skal kjøpe virksomheter for hele 4 milliarder til 2015 og at de staser målrettet på teknologitrender som collaboration og consumerization. Satsningen på collaboration (samhandling) ble nettopp presentert av Steinar Sønsteby. I tillegg øker Atea utbyttet til hele NOK 5 (foreslått for 2011), noe som gir en direkteavkastning før dagens kursoppgang på 10%. Det gjør Atea til en av børsens aller sterkeste utbyttemaskiner i tiden fremover. Selskapet sto nærmest på konkursens rand i 2005.

Atea vil fortsette å kombinere organisk vekst med vekst gjennom oppkjøp, da Atea har den finansielle styrken og klare målsetningen om å fortsette å spille en viktig rolle i den pågående konsolideringen på de nordiske og baltiske markeder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere