NA24.no

IT-sjefenes førstevalg

Omkring 200 norske it-sjefer har kåret tiårets teknologi.

Omkring 200 norske it-sjefer har nå kåret de største it-suksessene de siste ti årene. Virtualisering tar en overlegen seier, heter det i en melding fra Steria.

I den ferske undersøkelsen «IT-sjefens utfordringer», som Synovate gjennomfører for it-konsulentselskapet Steria blant skandinaviske it-sjefer hvert år, ble it-sjefene bedt om å plukke ut det de mener har vært de fremste it-suksessene i perioden 2000-2009. Hele 54 prosent av de norske it-sjefene hadde virtualisering som ett av sine valg.

- Dette er ikke noen overraskelse. Virtualisering gjør det enkelt å tilpasse en it-løsning etter hvert som behovene endrer seg, og i dag gjennomfører vi ikke et eneste implementeringsprosjekt uten utstrakt bruk av virtualiseringsteknologi, skriver Atle Rønningen, avdelingsleder for infrastruktur i Steria, i en melding.

I Steria-undersøkelsen kommer e-tjenester på andreplass med 32 prosent oppslutning blant de norske it-sjefene, mens 29 prosent valgte informasjonsflyt og 26 prosent sosiale medier som tiårets største it-triumfer.

Ifølge analysebyrået Gartner er omtrent 20 prosent av den totale it-relaterte arbeidsmengden som i dag foregår i verdens bedrifter og foretak virtualisert. Denne andelen ventes å skyte fart til 60 prosent innen utgangen av 2012. En viktig vekstfaktor er kostnadsbesparelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere