Jakter på milliarder

Eniro vil ha ned gjelden.

Mandag presenterte Nordens største katalog- og søkeselskap Eniro kvartalstall. Kvartalsrapporten som ble framlagt avslører at konsernet er på pengejakt.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Konsernet skal hente inn 2,5 milliarder svenske kroner i en emisjon.

Ikke tilfredsstillende
- På tross av utfordrende tider kan vi glede oss over et sterkt resultat for Eniro i første kvartal 2009. I en periode da medieinvesteringene sank generelt viser vår forretningsmodell en god motstandskraft, melder konsernsjef Jesper Kärrbrink i kvartalsrapporten.

- Vi har i perioden økt inntektene fra online. Forretningsområdet står nå for 44 prosent at de totale inntektene for «online»- og «offline»-medier, skriver Kärrbrink videre.

Men han er ikke helt fornøyd.

- Eniro har i løpet av kvartalet vist en sterkt kontantstrøm, og vi har redusert gjelden med over 250 millioner kroner. På tross av dette er fortsatt konsernets gjeldsnivå ikke tilfredsstillende.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Dermed foreslås det en nyemisjon på 2,5 milliarder svenske kroner for å minske gjelden i selskapet og sikre en videre finansiell stabilitet.

Økte mest med stemmen
Omsetningen i første kvartal steg med drøyt 4,9 prosent. Fra 1.376 milliarder svenske kroner i 2008 til 1,442 milliarder svenske kroner i år. Inntektene steg også pent for giganten. Fra 43 millioner svenske kroner før skatt i 2008 til 406 millioner kroner i samme periode i år.

«Online»-delen i selskapet økte på 13 prosent for første kvartal sammenlignet med første kvartal 2008. Størst økning står den delen selskapet kaller «voice», med en er økning på 14 prosent. På papir eller «offline» peker pilen andre retningen. Her falt omsetningen med minus seks prosent.

I Norge er Eniro kanskje mest kjent for Gule Sider, Kvasir og Sol.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.